Vasárnap, 2018. december 16., 09.52

A migránsok aranya

 

Csodálatos, világraszóló sikert aratott négy magyar fiú a phjongcshangi téli olimpián. A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású magyar négyes megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében.

A hír felvillanyozta az egész országot. Aznap este minden erről szólt az interneten is, még Majtényi László is kommentelte az egyik nagy közösségi oldalon.

De lássuk, kicsoda is Majtényi László? Magyar jogtudós, egyetemi tanár, a Tudományos Akadémia doktora. Kutatási területe kezdetben a tengerjog volt, később az ombudsmani intézménnyel foglalkozott. 1995 és 2001 között adatvédelmi biztos (ombudsman), 2008–2009-ben az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke. Jelenleg a Soros Alapítvány létrehozta Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke. A baloldal ikonikus alakja, a baloldali pártok korábban államfőnek jelölték Áder Jánossal szemben. Nos, ez az úr migránsozta le a Magyarországon mindenki által ismert, kedvelt és tisztelt Liu testvéreket.

Az egykori adatvédelmi biztos, ORTT-elnök vérbeli balliberális módjára képtelen volt osztozni a magyar nemzet örömében. A férfi gyorskorcsolyaváltó győzelmét így kommentálta közösségi oldalán: „Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Köszönjük.”

Kezdjük ott, hogy a magyar csapatnak négy tagja volt: Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. Majtényi kirohanása ráadásul még a tényeket is mellőzi: a Liu testvérek édesanyja ugyanis magyar, és mindketten Magyarországon születtek, itt nőttek fel.

Persze a háttérben egészen más motívumok állnak. A bejegyzés valószínűleg arra hívná fel a figyelmet: Ugye, ugye, milyen hasznos illegális bevándorlókat befogadni? Mert ami a magyaroknak még soha nem sikerült, azt most ők megvalósították...

Lássuk, mit ír a Wikipédia Liu Shaolin Sándorról: „Apai ágon kínai származású magyar olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, világkupa-győztes és magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó. Először az úszással próbálkozott, majd a jégkoronggal és a jégtánccal, de egyikkel sem barátkozott meg. Öccsével, Shaoanggal unokanővére javaslatára megpróbálkoztak a gyorskorcsolyázással, ami azonnal magával ragadta a testvéreket.” Hívták őket Kínába is, de ők – mint a Kossuth Rádiónak nyilatkozta Sándor – „itthon maradtak, mert ők magyarok...” Igen, édesapjuk valóban Kínából vándorolt be Magyarországra, évtizedekkel ezelőtt... de ők itt születtek, magyar édesanya tejével szívták magukba a magyarságot és a magyar kultúrában szocializálódtak.

Ezek tehát a „migránsok”, akik aranyérmet nyertek Magyarországnak. A komment még ennek a meglehetősen liberális és szelektíven „büntető” közösségi oldalnak is sok volt. (Amikor ugyanis tiltakoztam amiatt, hogy valaki ott lezsidózta és primitív buta baromnak nevezte a székelyeket, azt válaszolták: nincs semmi kivetnivaló ebben...) Nos ezt a posztot most valamiért törölték. Lehet, hogy egy egész országgal már ők sem akartak szembemenni?

A legnagyobb baj azonban az, hogy ez az ember tanár. Egyetemi oktató. Publikál... Hatalmas a politikai befolyása. És ifjú embereket fertőz a nézeteivel. És számára nincs olyan, hogy „nemzet”. Vagy legalábbis nem a magyar nemzet az, amely mellett kiáll – akárcsak párttársai, akik szintén a liberális kozmopolitizmus bajnokai.

Képzeljék el, kedves olvasók, ha még egyszer ezek az emberek ragadnák meg a kormányrudat? Magyarország hajója biztosan végleg elsüllyedne.

Intelem legyen számunkra Babits Mihály tanítása: „Nemzet vagyunk, a szó régi, szellemi, jogi, erkölcsi értelmében; nem pedig faj a tülekedő fajok között, se nem valami nyomorult, kicsiny erőlködés a nagy erők félelmes csataterén. Csak nem akarunk ilyenné válni? Meg kell maradnunk nemzetnek, léleknek, szabadnak, nemesnek, alkotónak, keleti nyugalomban, mely mindenkivel dacol, szellemi erőben, mely senkinél sem érzi hátrább magát.”

Köszönjük hát meg a szívvel-lélekkel magyar Liu fiúknak és két társuknak a magyarok aranyát. A Majtényi-féléknek pedig csak Csoóri Sándor szavaival üzenem: „Az a magyar, aki annak érzi és vallja magát!”


 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'