JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 01.34

Alapkérdés

Javában folynak a koalíciós találgatások a koalíciókról: milyen összetételű lesz a következő kormány, ki lesz a miniszterelnök. Közben dúl az indítvány-dömping. Ráadásul ahangos fenyegetések közepette minden párt kényesen ügyel arra, nehogy versenyképes jelöltet állítson azokban az egyéni körzetekben, ahol a többiek nagyúgyúi indulnak.

A felszíni církusz mögött azonban a 322-es koalíciója olajozottan működik, ha az „alapkérdésről”, azaz a politikai osztály teljes immunitásának biztosításáról van szó. Legyen szó az 1989 előtti-, vagy a rendszerváltás utáni tettekről, a felelősségre-vonó intézményeket szigorúan pórázon kell tartani.

A minap a szenátus jogi bizottsága a CNSAS-t hatástalanította a törvényt azon módosításával, hogy besúgónak ezentúl csak az minősül, aki szándékosan tette. A szándék, pedig aligha bizonyítható. Magyarán Felix és besúgó kollégái múltja mosópór reklámba illő tisztává válik.

Néhány nappal korábban ugyanaz a szenátusi jogi bizottság a DNA főügyész kinevezési eljárását módosította. Míg Monica Macovei volt a tárcavezető, a honatyák fő kifogása az volt, hogy a DNA főügyészét ne az igazságügyi miniszter javaslatára, hanem a CSM-ére nevezze ki az államelnök. Közben a tárca élére Cătălin Predoiu került, s a honatyáknak sebtében meggondolták magukat: semmi kifogásuk sincs már az ellen, hogy a miniszter javasolja a DNA főügyészt, most az államelnök kinevezési jogával van gond. A független Daniel Morart egyszerűen el kell távolítani a DNA éléről. Mit számít, hogy az EU a diplomáciában szokatlan nyíltsággal állt ki a Morar mellett, s a kinevezési eljárás módosítását is elítélte. Ha az „alapkérdésről”, a politikai nagyhalak törvény-fölöttiségéről van szó, a törvényeket a pillanatnyi személyes érdekek szerint változtatják.

Mindkét esetben (CNSAS és DNA) a módosításokat a PNL-PSD-PC-PRM koalíció eszközölte ki, s mindkét esetben a PDL, valamint az RMDSZ-es Eckstein Kovács Péter erőteljesen ellenezte.

A 322-ek kőkemény koalíciója csupán annyiban változott, hogy a tavalyi önlejáratás után az RMDSZ észhez kapott, s távol tartja magát a szemetszúró aljasságoktól. Megállítván ezáltal a magyarság tekintélyének további megtépázást.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: xxx / Péntek, 2008. szeptember 12., 23.45 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Naaaaaaagyooooooon jóóóóóó!
"Az RMDSZ észhez kapott, s távol tartja magát a szemetszúró aljasságoktól."

A következtetés, hááááááááááááát...
"Megállítván ezáltal a magyarság tekintélyének további megtépázást."

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'