Hétfõ, 2018. december 17., 19.40
Kampány magyar módra 2.

Az erőművész

Alig pár napja startolt hivatalosan is a választási kampány, máris újabb botrányok gyűrűznek, igazi, vagy mondvacsinált okok ürügyén. A minap nagy szenzációja az volt, hogy kiderült: Vona Gábor, a Jobbik elnöke állítólag ismét füllentett. A február első napjaiban tartott gyöngyösi sajtótájékoztatón Vona, és a Jobbik szakpolitikusa, Kepli Lajos közösen beszélt a párt energiastratégiájáról és a Mátrai Erőműről. Vona Gábor a Mátrai Erőművel kapcsolatos felkészültségét, a párt álláspontját arra az állítására alapozta, hogy az elmúlt években többször tett látogatást az erőműben, aktuális információit és tapasztalatait ezek során szerezte. A Jobbik miniszterelnök-jelöltjének e kijelentése váratlan lehetett a mellette álló párttárs számára is, a meglepettség ugyanis feltűnően látszott Kepli Lajos arcán.

A sajtótájékoztatót követően a Kékes Online hivatalosan megkereste a Mátrai Erőművet. A társaságtól egyértelmű választ kaptak: Vona Gábor ebben a választási ciklusban mindössze egyetlen alkalommal, közel három éve, még 2015-ben járt az erőműben. A Mátrai Erőmű területére még egy országgyűlési képviselő sem sétálhat be kedvére és nyomtalanul, szigorú beléptetési és adminisztratív biztonsági kötelezettségeknek kell eleget tenni.

Vona Gábort szembesítették a Mátrai Erőmű hivatalos válaszával, amire a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a következőképp reagált: „Akkor rossz információt kaptak, többször jártam a Mátrai Erőműben, időpontot most nem tudok mondani". A Kékes Online megjegyezte, hogy ezek szerint a Jobbik elnöke úgy alkot állásfoglalást és energiastratégiát, hogy három éve nem járt a Mátrai Erőműben, sőt a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és országgyűlési képviselőjelöltje a Mátrai Erőmű kapcsán hazudik egy sajtótájékoztatón.

No de vajon hazudik-e? Hiszen tudjuk, hogy Vona Gábor, akárcsak a pártja, az utóbbi időben állandó átalakulásban van. A Magyar Gárdából lassan Vigyor Gárdát csinálnak, a cukiság kampány immár a párt tagjait is elképeszti, feldühíti. Ám ha ilyen átváltozásokra képes, hogyne járhatott volna Vona az erőműben? Képzeljük el: hajnalosan munkakezdésre tódulnak a dolgozók a Mátrai Erőműbe. Vona Gábor Kis Jánosnak álcázva elvegyül a munkások között, szépen besétál a létesítménybe, műszak végéig nézelődik, majd ugyanúgy, ahogyan jött, eltávozik. Egy fél év múlva Nagy Jóskának öltözve ismétli meg ugyanezt. Hát persze, hogy mindent tud! Természetes, hogy van energia-stratégiája, azaz hogy ő a fő erőművész… Mit neki a biztonsági ellenőrzés!

És persze a többi képviselő, aki nem ilyen nagy átváltozó művész és nem ilyen bátor, nem is jutott be… Mert itt mindenki gyanús kérem, aki él. Különösen, ha politikus az illető.

A Jobbik energia-stratégiájáról azonban azóta sem sok konkrétumot tudott meg a nagyközönség. Talán annyit, hogy teljes energia-függetlenséget akar és ígér kormányra kerülése esetén. Hááát… erre ugye kevés, sőt nulla az esély, akárcsak a többi rózsaszín ígéretre, mint az európai színvonalú bérekre, a korrupciós számonkérésre… Egy biztos: így választások előtt az ördöggel is paktálnak, a Fiastyúkot is megígérik a győzelem érdekében. És nemcsak ők… 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'