Szombat, 2018. december 15., 04.41

Beoltatták magukat

Tegnap a funkcióban lévő román egészségügyi miniszter beoltatta magát grippé (influenza) ellen.

Normális körülmények között ez nem volna éppen igazi hír: közeleg, feltételezhetően és előre láthatóan a minden évben szokásos grippéjárvány, s ha valamivel megelőzhető, akkor nyilvánvalóan adódik, hogy meg is kell előzni.

Nem tudom pontosan, mennyibe kerül egy oltásadag reális áron (természetesen van egy bizonyos előállítási, meg forgalmazási költsége), de biztos vagyok benne, hiányos ismeretek árán is, hogy jóval kevesebbe, mint amennyibe kerül(ne) egy megbetegedett polgár orvosi kezelése, megvásárolt gyógyszereinek költsége, munkából való jó pár napos kiesésének kára (hogy az egyéni szenvedéseket, a járvány továbbterjedésének kétségtelen kockázatait már ne is számítsuk).


***


A teljes anyagot a Nyugati Jelen régiós napilapban olvashatják. 

 

Az előfizetési feltételekről a 0257/280-751-es telefonszámon lehet érdeklődni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Z / Csütörtök, 2017. október 26., 17.38 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kedves Jambor Ur,
segitek onnek:
http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2017/07/Raport-Guvern-vaccinare.pdf
9 oldalon:
1.000.000 doze vaccin gripal licitatie 2 ani

https://www.agerpres.ro/sanatate/2017/08/29/ministerul-sanatatii-a-demarat-licitatii-pentru-a-achizitiona-mai-multe-tipuri-de-vaccinuri-18-19-12

Acordul va fi încheiat cu maximum 7 agenți economici, va avea o durată de 24 de luni și o valoare estimată cuprinsă între 18.580.000 și 74.320.000 de lei, fără TVA. Cantitatea vizată de acest acord este de minimum 1.000.000 de doze și de maximum 4.000.000 de doze. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 octombrie, iar data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 31 octombrie.

74320000 RON (AFA nelkul!!!!) 16.165.307 EURO

egy megbetegedett polgár orvosi kezelése:
megvásárolt gyógyszereinek költsége - ezt altalaban az egyen fizeti nem az allam

A grippe komplikacioi a veszelyesek, ahol korhazi ellatas szukseges, de mivel a romaniai kormahazak nagyresze kesz jarvanyfeszek, lehet a grippe a legkisebb gondja a betegnek.
Itt gondolok a evi 65000 halottra akik a jorhazi korulmenyek miatt jutottak ilyen helyzetbe. Hexipharma ugy bizonyara ismert onnek is...
Erre termeszetesen nincs penz, ha mar a gondoskodasrol van szo...

Az oltas utan meg megtortenhet (es eleg gyakori), hogy a beoltott egyen megbetegszik es akkor a koltseg ugyanaz ra nezve. A jo hir ebbol az, hogy biztosra tudja a harom fele grippe egyiket kapta el. ;)

Nincs semmi gond, ha valaki igy akar vedekezni a grippe ellen de sajnos ez is resze a kotelezo vedoltas torveny marketing tervenek.
Hozzászólt: G.M. / Csütörtök, 2017. október 26., 16.30 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hasonloan cselekedett Piers Morgan 2013-ban a\" Dr. Oz show\" musorban, es par napon belul az oltas beadasa utan influenzas lett. Ebben a reszletben mondja, hogy ketszer is megbetegedett az oltas utan: https://www.youtube.com/watch?v=3ups38aHGBE
Vajon miert nem az altalanos higieniara es az emberek immunrendszerenek termeszetes megerositesere tesznek nagyobb hangsulyt (pl. hany iskolaban van szappan es meleg viz) ?
Amig az egesz oltas \"tudomanya\" nincs igazi tanulmanyokkal alatamasztva addig csak abbol kovetkeztethetunk amit latunk, es sajnos azt latjuk, hogy az oltasnak nagyon sok mellekhatasa van. Szomoru, hogy a miniszterek szamara \"egy par\" gyermek halala, vagy benulasa, csak kiveteles \"eset\"-nek szamit, es be sem valljak, hogy az oltastol van, meg ha az egyertelmu is hisz rogton utana tortennek.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'