JelenHaz
Kedd, 2019. május 21., 11.38

Bumeráng

 

A bumeráng a hajítófa ausztrál bennszülöttek használta változata. A visszatérő bumeráng arról híres, hogy megfelelő módon elhajítva, visszatér a kiindulási pontra. Ki hitte volna, hogy erre a szédületes mutatványra én magam is képes vagyok, a nemzeti postai szolgáltató közreműködésével: egy Nagyvárad irányába „elhajított” postai küldemény kicsit viharverten ugyan, de három hét alatt visszajutott a kezembe. Erről a rekordok könyvébe illő csodálatos teljesítményről bizonyítékaim is vannak.

Január 10-én ajánlott küldeményt postáztam egy nagyváradi címre, amelyről átvételi igazolást is kértem. Telefonon többször is érdeklődtem a küldemény sorsa iránt, amely még két hét után sem érkezett meg az illető címre. Mivel egy fontos irat volt a levélben, elmentem a postahivatalba, és jelentettem az illetékes hölgynél: nem érkezett meg a címre az ajánlott küldeményem. Kitöltöttem egy hosszú kérdőívet és ígéretet kaptam rá, hogy utánanéznek a dolognak. Még eltelt néhány nap, és megjött a temesvári postás a küldeményemmel, amelyre egy január 28-án keltezett „Retur” pecsét volt ráütve. Kérdeztem a postást, miért nem kézbesítették ki a levelemet, amire az volt a válasz, hogy valószínűleg nem találtak senkit a megadott címen. A címzett ezt a lehetőséget határozottan kizárta: a nagyváradi címen egy cég, sőt, egy call-center is működik, ahol reggel 9-től délután 5 óráig van ügyfélfogadás. Azt ajánlották, postázzam egyszerű levélben az iratot, mert hamarább megkapják. Így is történt: a szimpla küldeményt, 1,6 lejes bélyegköltséggel három nap alatt kézbesítette a postás, ugyanarra a címre, ahol előzőleg „nem talált senkit”. Azt hittem, ezzel véget is ért a történet, de február 25-én levelet hozott a postás, amelynek feladója a postahivatal volt, ahol szóvá tettem a küldeményem mostoha sorsát. „Az ön panasza nyomán vizsgálatot folytattunk le az XXXXX számú postai küldeménnyel kapcsolatban és megállapítottuk, hogy azt 2019. január 31-én átadták önnek.” (aláírás, pecsét). A posta tehát elvégezte a dolgát: a küldeményemet potom pénzért (7,80 lej) elvitték Nagyváradra és onnan három hét alatt vissza is hozták Temesvárra, végül átadták a feladónak.

Így lettem én bumeráng bajnok, akinek az ajánlott küldeménye Nagyváradig röpült és onnan visszatért a kezembe. Kár, hogy az igénybe vett postai szolgáltatás egy hajítófát sem ért…


 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'