Hétfõ, 2018. december 17., 18.33
Kampány magyar módra 3.

Dutyi mutyi

2018. február 22., 16.44
Csütörtök

A hír olvastán nem hittem a szememnek. Azt gondoltam: biztosan valami sajtókacsa, vagy manapság oly divatos beugratós álhír. Nem, kedves olvasóm, a hír igaz: a tavaly nyár óta a szegedi börtönben ülő Czeglédy Csaba képviselőjelöltként indul Szombathelyen.

Czeglédy szombathelyi balos önkormányzati képviselő, ügyvédként pedig az MSZP és a DK, sőt, Gyurcsány Ferenc és családja jogi képviseletét is ellátta. A viszony ennél is erősebb volt köztük, hiszen Gyurcsányék nem egyszer adtak kölcsön több tízmilliót Czeglédynek, az sem biztos, hogy szabályosan, és mai napig nem derült ki, hogy magánemberként, vagy cégük, az Altus Zrt. nevében.

Az előzetesben lévő ügyvéd ellen már kilenc iskolaszövetkezet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás. Mint az a sajtóból is ismert, a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött szervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk a gyanú szerint az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. Ráadásul több száz diák és nyugdíjas alkalmi munkavállaló fizetését sikkasztották el. Czeglédy Csaba független jelöltként indul az országgyűlési választásokon, a nyugat.hu szerint barátai és családtagjai már mintegy 700 ajánlást gyűjtöttek össze neki. Az érvényes regisztrációhoz 500 érvényes aláírás kell.

Az Országgyűlésről szóló törvény alapján a jogerősen nyilvántartásba vett jelölteteket a képviselőkkel azonos mentelmi jog illeti meg, azzal az eltéréssel, hogy ilyen esetben a mentelmi jog felfüggesztéséről a Nemzeti Választási Bizottság határoz.

Czeglédy Csaba visszaél a joggal és szökni akar – így kommentáltaHalász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesti sajtótájékoztatóján, hogy hírek szerint az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy jelölteti magát a parlamenti választáson, és a nevében már le is adták az ehhez szükséges aláírásokat.

Így működik a maffiabaloldal: lopnak, csalnak, és azután még a törvényeket kijátszva le is akarnak lépni, mondta Halász János a sajtótájékoztatón, aki arról is beszélt, hogy az egymással veszekedő Gyurcsány és az MSZP mégis összezár mögötte, és most úgy akarják megmenteni Czeglédyt és a saját bőrüket, hogy a jelöltséggel védelmet adnának neki.

A szombathelyi körzet szocialista jelöltje, Nemény András mindenesetre azt mondta az ATV-nek, megérti, hogy Czeglédy mindent elkövet azért, hogy az ellene folyó, „felülről vezérelt koncepciós eljárásban szabadon mondhassa el igazát”. Ezek szerint Nemény is úgy látja, hogy ha egy baloldali politikust hatmilliárdos költségvetési csaláson kapnak, az kizárólag koncepciós per lehet.

Nos, gondoljuk el, hogy ha ilyen előfordulhat, akkor azt sem zárhatjuk ki, hogy valamely csoda vagy valami újabb ravasz mutyi által ezt az embert megválasztják képviselőnek, és elfoglalja az őt megillető helyet az országgyűlésben... és teljes mentességet élvez. A dutyiból egyenesen a parlamentbe ül át. Mire pedig lejár a mandátuma, a bűncselekménye elévül...

Tekintettel arra, hogy a baloldal jelszava most ez: akárki csak a Fidesz nem, még az is előfordulhat, hogy a parasztvakító manőver beválik. És akkor polgárok százait, ezreit akár egy bűnöző is képviselheti majd a magyar országházban. És sem ő, sem a társai nem fogják szégyellni magukat. Leszünk ugyan néhányan, akik szégyenkezünk majd ország-világ előtt, hogy ilyen megtörténhet Magyarországon, de gyanítom, ez senkit nem fog zavarni abban, hogy tovább csaljon, lopjon és hazudjon...

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'