JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.30

Egy hír… egy komment

Január 31-ről kitolják április 15-re az annyit vitatott és sokaknak bosszúságot okozó 600-as adóbevallási űrlap benyújtási határidejét – közölte szerdán Viorica Dăncilă miniszterelnök. Tegnap Eugen Teodorovici pénzügyminiszter hozzátette, hogy végül e terminusig (április közepéig) „..már nem is kell benyújtani az űrlapot. Aki akarja, megteheti, de ameddig azt állítjuk, hogy találunk egy megoldást arra, ami most történik, vagyis az űrlapnak lesz egy leegyszerűsített formája, és akkor már nincs miért letenniük az űrlapot”.

 

    Valahogy így hangzik miniszter úr mondandója lefordítva. Románul is hasonlóan zavaros: nesze semmi, fogd meg jól! Nem értem, miért nem lehet egyszerűen és világosan fogalmazni, illetve azután elmondani valamit, miután pontos döntés született róla. Az tiszta, hogy kitolták a határidőt. Az viszont már kevésbé, hogy mit is akarnak. Leegyszerűsíteni az űrlapot? Oké, akkor miért nem teszik azt? Mennyi időbe kerülhet? Hány nap, hét kell hozzá, amígpiacra dobják? És ha lesz leegyszerűsített változat, akkor melyiket kell benyújtani? Egyiket sem? Vagy (biztos, ami biztos) mindkettőt? És aki a régit tette le, majd szólnak, hogy ezt így nem tudják feldolgozni, hozzon újat?

Ezek után a miniszter úr hiába hangoztatja, hogy aki már letette, annak nem kell majd az újat benyújtania – ki merne e kijelentésére ma nálunk mérget venni?! 

 

Ambrus


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'