50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 04.39

Hétfőzet Irházi János módra

 
 
2008. május 25., 21.30
Vasárnap

Szerintem pénteken kora délután a Hegyalja téren szolgáló két rendőr olyan stresszbe került, hogy műszak végén, amikor egy bankautomatánál kivették a család hét végi zsé-adagját, a kipruttyanó pénz láttán felkiáltottak: „Nyertem!...Ezen a héten már másodszor!” Aztán remegő kézzel zsebre vágták jussukat, és eltűztek.

Pedig agyilag, fizikailag edzett legények. Nem is az volt a baj, hogy úgy Ligeti tó, mint az állomás felől állt a kolbász, vegyi támadás gyanánt öklendeztek a kipufogók, és ezer számra hulltak a gázbuborékba tévedt legyek, hanem, hogy beszorult a körforgalomba három, bömbölő hangszórós kampánykocsi.

A szocdemek szintjét messze lesöprő, felturbózott Trabant kombi a katedrális előtt akadt el, és reméltem, polgármester-jelöltjük, az önjelölt kisjézuska seperc alatt megjelenik, hogy kimentse a dugóból az ígéret földjét harsogó járművet. De nem jött.

Edeleninek a városi sétafikára befogott Dáciája pont szemben, a villamosmegállók előtt dekkolt, ő pedig életnagyságot meghazudtoló portréjáról mosolygott az egyik rendőrre, amikor a központ felől becsorgott a liberálisok kocsija is.

Az amúgy is kakofóniában tocsogó téren a preparált hulla naturalizmusával terültek szét az ígéretek, ilyen sokoldalú, változatos, eredeti kampányműsort az amerikai ABC sem produkálna egy Obama-Clinton vitával.

A rendőrök hirtelen rákapcsoltak a sípra, hogy szabaduljanak a dobhártya-orgiától, de hiába, a tekerőző kocsisorok  megrekedtek, egyetlen irányba sem mozdultak. Szegényeken látszott, hogy a szolgálati deportálásnak is vannak határai.

A maximális hangerőre srófolt, három kampányszöveg percekig összefolyt, senki nem tudhatta, melyikük ígért nyugdíjemelést, melyikük fenyegetőzött börtönnel, melyikük aranykeretes járdákkal.

Ezzel aztán megvolt a nyilvános vita is a három párt jelöltje között, a rendőrök voksolási elképzeléseit pedig sikerült totálszivárványosra keverni.

Magyarán, szegények úgy érezhették magukat, mint egy önkiszolgálós masszázsszalonban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'