JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 04.42

Végtelen medvetörténet

A hazai Kárpátokban, főleg Hargita megyében élő medvék meséje egy dél-amerikai, indiai, újabban török, roppant sok szövegkönyv- és rendezői hibával komponált szappanoperához hasonlítható – azzal a különbséggel, hogy a medvetörténet valós, és jóval hosszabb a legterjedelmesebb szappanoperánál is.

Az biztos, hogy sok évtizeddel ezelőtt kezdődött, és senki megsaccolni sem tudja, mikor ér véget – ha véget ér valaha is.

Írtunk róla jó párszor, elő sem venném, ha nem fedeztem volna fel egy újabb, és minden bizonnyal figyelemre méltó szempontot az ügyben egy volt román miniszterelnök és európai uniós biztos, az egyik legújabb hazai párt  alapító elnökének Hargita és Kovászna megyei, kétnapos látogatása kapcsán.

Dacian Cioloşt nem fogadták lelkesen, Csíkszeredában egyenesen letámadták annak kapcsán, hogy kormánya (implicite ő) 2016-ban „elszabotálta” a Közép- és Kelet-Európában legnagyobb csíksomlyói búcsú felvételét az UNESCO (az ENSZ Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális ‎Szervezete) világörökség-listájára. 


***


A teljes anyagot a Nyugati Jelen régiós napilapban olvashatják. 

 

Az előfizetési feltételekről a 0257/280-751-es telefonszámon lehet érdeklődni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'