JelenHaz
Péntek, 2019. július 19., 05.12

Elnézést!

Ismét a skizofrénia állapotába kerülhet az RMDSZ.

Ha Ponta nem vonja vissza a kabinet múlt csütörtökön elfogadott sürgősségi rendeletét, amely negyvenöt napig a novemberi elnökválasztás előtt szabad utat nyit a választottak politikai ingcseréjéhez, az egyik párttól másikhoz való átálláshoz, a küszöbön álló parlamenti vitán saját kormánya ellen kellene fellépnie.

Tehát saját maga ellen, lévén, hogy maga is tagja a kormánynak, márpedig az RMDSZ ellenzi a politikai migrációt, amelyet törvény is tilt.

A helyzetet bonyolítja, hogy Klaus Iohannis, Ponta jelenleg egyetlen esélyes államfőjelölt-ellenfele, aki szintén nem ért egyet az átvándorlások politikai prostitúciójával, hétfőn kijelentette, hogy jobboldali pártszövetsége máris dolgozik egy bizalmatlansági indítvány szövegén, amelyet hamarosan benyújt, ha a kormány nem áll el szándékától, amely jelentősen befolyásolhatja az elnökválasztás eredményét.

Az már csak hab a tortán, hogy az RMDSZ, illetve a magyar szavazatok jó részére Ponta igencsak számít.

S az is, hogy bármit is fognak mondani a novemberi választások második fordulója előtt az RMDSZ vezető politikusai, a magyarság többsége így is, úgy is a szebeni szászra fog szavazni.

S nemcsak azért, mert kisebbségi, erdélyi, német, hanem azért is, mert, bár sok szennyet szórtak rá, méltóbbnak tartja a magas tisztségre, mint a többi jelöltet.

Aki, lám, most, a jogállamnak ellentmondó kormányrendelettel próbál új híveket keresni magának, olyannal, amely lehetővé teszi a Tisztelt (két) Ház urainak, a megyei elnököknek, polgármestereknek, megyei, városi, községi önkormányzati képviselőknek, hogy megvásároltassák magukat.

Mert, ugye, ha valaki kormánypárti vezető, könnyebben megnyílik előtte az állami kincstár, legalábbis akkor, ha szavazatokat is biztosít a kormánypárt jelöltjének.

Az egyik ismert ellenzéki pártvezér szerint van azért ebben valami jó is: azt mondja, hogy így legalább meg tudjuk majd különböztetni az igazi férfiakat a politikai kurváktól.

Elnézést ez utóbbi szóért, nem mi mondtuk ki hangosan!

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'