JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 08.35

Kösz, Zorán!

 
2019. április 18., 17.46
Csütörtök

Egyszer már írtam egy cikket ezzel a címmel. Van már több mint 15 éve. Akkor azt köszöntem meg, hogy egy hosszú úton autózva elszenderedtem menet közben, és ha nem ébreszt egy Zorán-szám a rádióból, már…

Most az élményt köszönöm meg Zorának és zenész társainak, amit a Kultúrpalota  nagytermében összegyűlt embereknek szerzett szerda este.

Voltam már több Zorán-koncerten, legutóbb Temesváron, ezelőtt két évvel. Az Opera előtti téren volt, jó körülmények között, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Ez itt Aradon, szinte ideális körülmények között folyt le, a nemrég felújított, nem csak szép, de nagyon jó akusztikájú teremben, jól erősítve, kiváló előadókkal. Zorán dalait, előadásmódját  mindnyájan ismerjük, és most is mindent beleadott. Felvezető szövegeivel sok mindent megvilágított, az előadott dalaival pedig sokszor szinte katarzisszerű élményben részesített bennünket. Olyan hangulat volt a teremben, mintha egy nappali szobában, egy fotelben ülve beszélgettünk volna Zoránnal.

Ami újdonság volt, legalábbis számomra, az a többi előadó volt. Az énekes lányok, nem álltak, hanem ültek, s az egész koncert alatt vidáman csevegtek egymással. Nem tudom, hogy az előadott számokról volt-e szó, vagy csak úgy pletykáltak, de öröm volt őket nézni, látszódott, hogy vidámak, és együtt élnek a dalokkal. Külön meglepetés volt így élet közelből látni, hallani, megcsodálni a szaxofonos és a gitáros sziporkázó előadását is.

A végén, amikor kifele soroltunk a teremből, sokunkon látszott az élmény hatása. Az egyik mellettem lépegető távozó néző azt mondta: sokszor hallottam Zoránt, rádióban, lemezről, de eddig nem igazán szerettem a számait. Most már azt is tudom, miért. Azért, mert mindig valami mást csinálva hallgattam a dalait. Most már sajnálom azt a sok évet,  amikor elröppentek a dalai a fülem mellett.

Zorán, kösz!

Jankó András


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'