JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 12.20
Pro urbe Puskel Péterrel

Kánikulai „pofonok”

A nyári uborkaszezonnak vélt forró napok, amikor rendszerint nem történik semmi érdemleges, idén a leghidegvérűbb földijeim adrenalinszintjét is megemelik. Merthogy ez a szokatlan kánikulai pezsgés ez idáig nem sok jót hozott az aradiaknak.

A belváros csatatérre hasonlít: munkagépek, aszfalttörések, járdafelszedések és zöldövezeteken átvezető deszkapallók tarkítják a látványt. A villamospótló buszokhoz autók között préselik át magukat az utasok.

Bárki meggyőződhet arról, hogy nálunk minden városképet alakító munkálatot a távlati gondolkodás hiánya és a rögtönzés vezényel. Amit ma lefektetnek, azt holnap felszedik és odébb helyezik. Gondoljanak csak a színház és a Szentháromság-szobor közötti, szépen kialakított gyalogos övezet megszüntetésére a forgalom újbóli megnyitása érdekében a teatrum előtti szakaszon, a két éve lekövezett gyalogjárók részbeni felbontására és mindarra, amiből könnyen sejthető, hogy a lakosság nemcsak szenvedő alanya, hanem anyagilag is teherviselője (lesz) a fejetlenségnek, az egységes városfejlesztési koncepció hiányának, az állandó improvizációnak.

Ezért hát ne csodálkozzunk, ha eközben balgaságainkért szüntelenül kapjuk a fájó „pofonokat.” A város hírnevét egykoron megalapozó elsőbbségeink rég feledésbe merültek, sőt olykor hátrányunkra fordulnak. Így volt ez a csatorna- és vízvezeték-hálózattal, amelyet Erdélyben az elsők között, még a 19. század végén fektettek le Aradon. Aztán hosszú évtizedekig azzal maradtunk, míg más városok, a kor igényeihez igazodva, elhúztak mellettünk. Így vagyunk az egykoron messze földön híres strandunkkal, amelyet stagnálása, majd fokozatos leépülése után most, rettenetesen megkésve próbálunk az európai követelményekhez igazítani. És így vagyunk repülőterünkkel, amelyet a vidéki városok közt elsőként nyitottak meg a múlt század harmincas éveiben, most pedig jó ideje sodródik a fennmaradás és a kapubezárás határán. Képtelen megtartani a kisebb nemzetközi repterek forgalmát biztosító fapados légitársaságokat, amelyek sorra lelépnek Aradról. Abból a városból, amelyet az éppen távozni készülő Ryanair társaság blogja „alulfejlettnek és provinciálisnak” jellemez.

Nyilván, hogy ezt a durva sértést nehéz lenyelni, még ha tisztában vagyunk azzal, hogy a becsmérlő jelzők nem a valóságot, hanem a légitársaság csalódottságát tükrözik.

Nevetséges volna viszont azzal előhozakodnunk, hogy ebben a „vidéki, alulfejlett” városban a repülésnek a technikatörténet által jegyzett több úttörője is dolgozott, és hogy a román repülőgépgyártás bölcsőjét is Maros-parti városban ringatták.

A dicső múlt egy profitorientált nyugati gazdasági társaságot aligha érdekel. Abból ma nem lehet megélni. Ám annál jobban kellene ambicionálnia a helyi vezetést.

Mert kell lenni némi igazságnak abban, hogy évek óta egymásnak adják a kilincset a neves légitársaságok, mégsem tud egy sem tartósan landolni Aradon, és a repülőteret adminisztráló megyei tanáccsal mindkét felet kielégítő, hosszú távon betartott egyezségre jutni.

Jó volna szembenézni azzal, hogy miben vétkes ebben a korábbi, miben a jelenlegi megyei önkormányzat.

Mert még nem feledtük el, hogy jelenlegi államelnökünk közlekedési miniszter korában vidéki bakterházzá szerette volna „lefokozni” Aradot, ahol a nemzetközi vonatok csak átrobognak. És „kiválasztottjaink” akkoriban is meglehetősen vérszegényen reagáltak a reális veszélyre.

A légi kikötőnk nyújtotta esélyeket viszont szabad akaratunkból, senkitől se kényszerítve elszalasztani – nehezen minősíthető cselekedet.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Hétfõ, 2008. július 14., 22.51 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A légi szállítással foglalkozó, abból (jól) megélő/megélni akaró cégek, azok tulajdonosai számolnak, és ha a haszonkulcs a két-három hónap után a várt alatt marad, akkor tovább állnak. Ez t9rtént azzal a társasággal is, amelyik a télen Marosvásárhelyről Kolozsvárra költözött, majd vissza.
A Megyei Tanácsnak, elnöke kilététől függetlenül, nincsenek eszközei a légi utasforgalom és áruszállítás volumenének befolyásolására. Ez nem egy vagy több személy óhajának kérdése!
Hozzászólt: Jó lesz utánanézni! / Hétfõ, 2008. július 14., 17.44 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Tegnap, juli l3.-án hallottam az Info TV-ben,hogy a még "egy ideig müködő Aradi állomás" stb. Hát erről is szó van, hogy bezárják???

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'