JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 15.42

Réthy Emese

Hétfõ, 2018. december 03., 16.12 (0 hozzászólás)
Évente egyszer minden budapesti kerületben világraszóló esemény a lomtalanítás. Nálunk általában ősszel, így november tájékán esik meg a dolog. Ilyenkor felbolydul a környék. »

Kedd, 2018. november 27., 17.29 (0 hozzászólás)
Adósok vagyunk a málenkij robot minden részletének pontos tisztázásával, hogy kimondjuk, ez egy a magyar holokauszt-rettenetek közül – mondta Varga Mihály szombaton Budapesten, a Szovjetunióba elhurcoltak emléknapja kapcsán. »

Péntek, 2018. november 16., 18.10 (2 hozzászólás)
Egyre szívesebben fizetek bankkártyával, és ez manapság már majdnem mindenütt lehetséges. Csak néha fordul elő, hogy nagyobb összegű készpénzre van szükségem. Így jártam a minap is, amikor a gázszerelő közölte a telefonban: kizárólag készpénzt fogad el. »

Hétfõ, 2018. április 16., 17.50 (3 hozzászólás)
A soha nem tapasztalt csúnya, agresszív kampány után végre lezajlottak a parlamenti választások Magyarországon. Újra kétharmada van a Fidesz–KDNP-koalíciónak. Úgy tűnik, a magyarok mégis bennük bíznak igazán. Az ellenzék azonban nem nyugszik bele ebbe. Nem tudnak veszíteni. »

Péntek, 2018. április 13., 18.29 (0 hozzászólás)
Meghalt a Magyar Nemzet. No, nem a magyar nemzet, hanem a nagybetűs: Magyarország legpatinásabb, legrégebben folyamatosan megjelenő napilapja. Élt 80 évet. Elhunyt tragikus hirtelenséggel. »

Péntek, 2018. március 30., 16.24 (1 hozzászólás)
Közeledik a keresztyén egyház legnagyobb ünnepe, a húsvét. Valahogy nem olyan ez, mint máskor, nem tud úgy szívemhez férkőzni az áhítat. »

Péntek, 2018. március 23., 18.37 (0 hozzászólás)
Ha elgondolom, hogy több mint negyedszázada élek Magyarországon, nem tudom, így utólag, hogyan viseltem el. Nem a politika, nem a rendszerek, hanem az emberek fájnak a legjobban. »

Csütörtök, 2018. március 22., 18.17 (0 hozzászólás)
Az egyre jobban elvaduló választási kampányban van egy üde színfolt. Egy párt, amely egyáltalán nem veszi komolyan önmagát – megjegyzem, minket sem – és a többi pártot sem. És a politikából viccet csinál. Igen, afféle „viccpárt”. Mégis komolyan kell vennünk, hiszen egész Európában alakulnak ilyen pártok, amelyek célja a politika kifigurázása, és – lássanak csodát – van, ahol választást is nyertek már, de legalábbis mérvadó tényezővé váltak. »

Kedd, 2018. március 13., 16.35 (2 hozzászólás)
„Lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés” – Hamlet híres monológjának örök érvényű kérdését tán még a gyermekek is ismerik. Ez a kérdés most Európában is, amelyet egyre inkább elárasztanak az Afrikából beözönlő migráns tömegek – amelynek népei lassan ébredeznek –, de vezetői továbbra sem akarják meglátni a helyzet kritikus voltát. »

Hétfõ, 2018. március 05., 16.46 (0 hozzászólás)
Múlt héten csütörtökön az Európai Parlament állásfoglalásában kiállt amellett, hogy az EU és tagállamai tiltsák be a méhgyilkos neonikotinoid rovarölő szereket, és fektessenek többet a méhek védelmébe – közölte a Greenpeace Magyarország. »

Kedd, 2018. február 27., 17.49 (0 hozzászólás)
Csodálatos, világraszóló sikert aratott négy magyar fiú a phjongcshangi téli olimpián. A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású magyar négyes megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében. »

Csütörtök, 2018. február 22., 16.44 (0 hozzászólás)
A hír olvastán nem hittem a szememnek. Azt gondoltam: biztosan valami sajtókacsa, vagy manapság oly divatos beugratós álhír. Nem, kedves olvasóm, a hír igaz: a tavaly nyár óta a szegedi börtönben ülő Czeglédy Csaba képviselőjelöltként indul Szombathelyen. »

Szerda, 2018. február 21., 17.48 (0 hozzászólás)
Alig pár napja startolt hivatalosan is a választási kampány, máris újabb botrányok gyűrűznek, igazi, vagy mondvacsinált okok ürügyén. »

Hétfõ, 2018. február 12., 17.05 (2 hozzászólás)
Alig két hónap van még hátra az országgyűlési választásokig, és Magyarországon egyre hevesebben dúl a kampányháború. A jobb- és baloldal részéről egyaránt folyik a sárdobálás, személyeskedő támadások, övön felül és övön alul egyaránt záporoznak az ütések. »

Hétfõ, 2018. január 29., 16.35 (0 hozzászólás)
A híreket hallva eldöntöttem, trendi leszek: pártot alapítok. Irány a politika! Igaz, nem nagyon tudom, hogyan kezdjek hozzá. Lássuk, mások hogy is csinálták... »

Szerda, 2018. január 24., 17.09 (9 hozzászólás)
Igazi lavinát indított el a médiában a magyar kormány új törvényjavaslata, amely a Stop Soros „fantázianevet” kapta. Mindenki erről beszél. És nem azért, mert közzétették és mindenki véleményét várják ezzel kapcsolatban. »

Hétfõ, 2018. január 22., 16.57 (0 hozzászólás)
Az idén nem volt szerencsénk a télhez. Langyos időjárás, némi eső, esetleg ónos, de havat nemigen láttunk. Legalábbis itt, Budapest belvárosában. Szomorú látvány így a város, még a levegő is kékesszürke a szennytől. »

Péntek, 2017. december 22., 17.37 (0 hozzászólás)
Számos érdekes téma merült fel a napokban, amiket mind meg kellene írni. Mégsem tudok most másról beszélni, csak az emlékekről. Lehet, hogy öregszem, de az is lehet, hogy egyszerűen csak életem legnagyobb, legfájdalmasabb emléke nem hagy nyugodni így december végén. »

Péntek, 2017. december 15., 17.40 (0 hozzászólás)
Karácsonyfát vásárolni indultam. A piacokon a fenyő fajtájától függően csillagászati áron kínálják a fákat. Métere 2000-5000 Ft, attól függően, mennyire hullatja levelét, mennyire illatos, mennyire friss... »

Kedd, 2017. december 05., 17.57 (0 hozzászólás)
Elmúlt advent első vasárnapja. Megkezdődött a várakozás. Neve van a vasárnapoknak: bronz, ezüst, arany... Minden üzlet nyitva tart, itt a nagy roham. A bevásárló központokban és a nagyobb boltokban végtelenítve szól a karácsonyi zene. »

Hétfõ, 2017. december 04., 17.02 (0 hozzászólás)
Újabb nagy próba elé állította a budapestieket a napokban zajlott Kínai–Közép-Kelet-Európai Csúcs. A 15 európai ország képviselői és a kínai miniszterelnök csúcstalálkozója a magyar fővárosban a keleti nyitás jegyében zajlott három napig, és a hírek szerint inkább csak füstje volt nagy, nem a tüze. »

Vasárnap, 2017. december 03., 19.34 (0 hozzászólás)
Idén november 1-től indult élesben Magyarországon az EESZT, vagyis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér. Ez egy országosan egységes online rendszer, ami a háziorvosi és szakrendelőket, a kórházakat és a gyógyszertárakat egy informatikai hálózatba kapcsolja. Így lehetővé teszi azt, hogy a beteg adatai (a háziorvos által felírt gyógyszerek, a vizsgálatok, a leletek) egy helyen legyenek. »

Hétfõ, 2017. november 27., 18.24 (0 hozzászólás)
Fokozódik a helyzet Németországban... dagad a múlt héten kirobbant botrány a berlin-spandaui rendőr-akadémián, miután a német nyilvánosságban immár a riporthoz egy, a nevét is adó rendőri illetékes mondta ki: egyértelműen bizonyítható, hogy az akadémiára arab bűnözői csoportok férkőztek be. »

Péntek, 2017. november 17., 16.36 (9 hozzászólás)
Csütörtökön az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta a Soros György által benyújtott betelepítési tervet. Nem, kedves olvasó, nem tévedésből írtam így, hiszen az elképzelés az övé. Csak a megvalósításra használja fel azokat a képviselőket, akik pénzért bármire hajlandóak. Közben pedig a balliberális tisztségviselők és vezetők őrjöngve követelik a magyar nemzeti konzultáció leállítását. »

Kedd, 2017. október 31., 16.20 (0 hozzászólás)
Úgy esett, hogy nem olyan régen abba a kisvárosba kellett látogatnom, ahol kisgyermekkoromat töltöttem. Az alkalom szomorú volt, hiszen Édesanyám hamvait temettük el, aki otthon kívánt nyugodni immár 27 éve eltávozott Édesapám mellett. »

Kedd, 2017. október 31., 10.00 (0 hozzászólás)
Majd hatezer terroristára számíthat rövidesen Európa azok közül, akik egykor Szíriába vagy Irakba mentek öldökölni, de ott most forró lett lábuk alatt a talaj – állítják az elemzők. Brüsszeli szakértők szerint „deradikalizációs, társadalomba visszaillesztő programokkal” kell őket segíteni. »

Vasárnap, 2017. október 22., 18.00 (1 hozzászólás)
Nemzeti ünnepünk előestéjén tanácsos leszaladni a boltba, hogy néhány szükséges dolgot még bevásároljak – holnap minden zárva lesz. Nem kell messze mennem, a környéken minden kapható. »

Hétfõ, 2017. október 16., 17.17 (0 hozzászólás)
Az ausztriai előrehozott választásokon aratott néppárti győzelmet már előre borítékolták a szakértők. Mégis sokan voltak, akik még reménykedtek abban, hogy a régi jó hagyományos „bal-jobb” marad. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas
'