Hétfõ, 2019. február 18., 04.15

Az érintett jogán

Nem akartam írni a tavalyi aranylakodalmasok elmaradt köszöntéséről. Nem szerettem volna, ha valaki anyagiasnak tartana. Nekünk (szerencsére) nem az a mellékelt pénz hiányzott. De most, amikor szóba került az ügy, s az újság olvasói közül többen is említették, én is hozzáfűznék egy gondolatot.

A hetvenes években egy rokonunk kitelepedett Némethonba. Három hónappal a költözködés után csengettek a lakása ajtaján. Egy elegánsan öltözött hölgy és egy úr volt, egy hatalmas ajándékkosarat és egy csokor virágot hoztak. A város polgármestere nevében köszöntötték az aznap 75. életévét töltő polgártársukat. Az illetőt könnyekig meghatotta a figyelmesség.

Nem tudom, az itteni társadalom eljut valaha odáig, hogy ajándékkosárral üdvözölje polgártársait. De a fillérekbe kerülő figyelmességig eljuthatnánk!

Ha a helyi önkormányzat az aranylakodalmasok köszöntésével (szép) hagyományt akart teremteni, akkor valamilyen formában tavaly is meg kellett volna tennie. Nem volt rá anyagi fedezete, üsse kő! De azt a 300 (?) párt egy csésze kávéra meghívhatta volna. Attól nem dőlt volna be a város évi költségvetése. Meg attól a 300 oklevél nyomtatásának költségeitől sem, amit akkor átnyújtottak volna az ünnepelteknek.

Ennyi figyelmességet megérdemeltünk volna, polgármester úr! Késő a mea culpázás. Nem csak a választások évében illik karácsonyi vagy húsvéti üdvözlettel megkeresni a szavazókat! 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'