Hétfõ, 2019. február 18., 03.53

Magántulajdon

2015. szeptember 17., 18.28
Csütörtök

Végiggondolom a tévében az elmúlt hetekben az illegális bevándorlókról készített felvételeket. Nézem a frekventáltabb útvonalaikon a többség által maguk után hagyott nyomokat. Ahogyan letarolják a kultúrnövényeket, tönkreteszik a zöldövezeteket. Tehetetlen dühükben mindent elpusztítanak: épületeket, kerítést, bútorzatot. Szétverik a számukra gondosan előkészített táborhelyek vizesblokkjait, megtámadják az útjukba kerülő gépkocsikat. Mindent, pedig ezek megteremtéséhez, előállításához semmivel sem járultak hozzá. Még rendet sem tudnak tenni maguk után, amire nincs szükségük, azt egyszerűen eldobják. 

Hiányzik belőlük a tulajdon legelemibb tisztelete.

Ilyen lényekről álmodoztak a kommunista ideológia klasszikusai: Lenin, Sztálin, Rákosi, Gheorghiu-Dej vagy Ceauşescu. Azokra volt szükségük, akik nem becsülték a magántulajdont. Annak idején ezek az országbitorló géniuszok söpörtették le a padlásokat, vitették el a módosabb parasztok (Ukrajnában mindenki!) utolsó szem gabonáját is. Utánuk nem maradt semmi, mint egy sáskajárást követően. Vagy mint mostanság a migránsok útvonalán.

Uram, miért hagytad, hogy nálunk és nem az ő vidékeiken kísérletezzenek avval a társadalommal, amit szocializmusnak neveznek? Ők legalább okultak volna belőle. Mi viszont tönkrementünk bele!

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'