JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 16.41

Választási foci

2008. szeptember 11., 14.15
Csütörtök

Napok óta a Bánság első számú futballcsapatának ügye tartja lázban a temesváriakat (és nemcsak). Jóhiszemű szurkolók ezrei tüntetnek a csapat sárba tiport becsületéért, színeiért és hagyományaiért. Nagy nyomás nehezedik a temesvári és a megyei önkormányzatra: mindenki joggal várja el tőlük, hogy mentsék meg a Polit.

A sors úgy hozta, hogy nyolc év után újból választások előtt került nehéz helyzetbe a lila–fehér klub. Akkor a harmadik ligából kellett kimenteni a csapatot, most pedig egykori „jótevőjétől” kellene visszaszerezni a csapat nevét, színeit és hagyományait. A nyolc évvel ezelőtti választás előtti  kapkodásban a város vezetői rossz döntést hoztak: a fővárosból hoztak egy olasz „befektetőt” (aki a rossz nyelvek szerint addig erotikus forró vonalat működtetett) és tálcán felkínálták neki a Polit, ha némi pénzzel beszáll és kivezeti a csapatot nyomorúságos helyzetéből. Az úgynevezett befektető ahogy jött, úgy el is ment, de távoztában gondja volt rá, hogy zsebre tegye a Poli papírjait és most sakkban tartja velük az egész várost.

Nyolc év elteltével, szintén a választási siker reményében, a megye vezetői próbálják „megváltani” a lepontozott és megszégyenített Polit. Ismét került egy befektető, egy „közülünk való” temesvári, aki hajlandó lenne a Megyei Tanáccsal társulva megvásárolni a klub többségi részvénycsomagját. Igen ám, de rögtön kiderült, hogy befektetőnket ezúttal sem „Temesvár szelleme” vezérli. Először telkeket próbált kicsikarni a megyei önkormányzattól, majd amikor ezt elutasították, egy jelentős összegű bankkölcsönnel is beérné amelyből a megyével közösen megvásárolnák a klub részvényeit. Félő, hogy a választási nyomás súlya alatt megyei vezetőink is rossz döntést hoznak, amelynek a csapat, a szurkolók és az adófizetők együtt isszuk majd meg a levét.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'