Szombat, 2015. augusztus 01., 21.08

Arad

Aradi Magyar Sajtónap – 2015
Szombat, 2015. augusztus 01., 09.00 (0 hozzászólás)
A Jelen Ház terasza „szűknek” bizonyult pénteken délután az Aradi Magyar Sajtónap idei rendezvényén. Sokan tisztelték meg jelenlétükkel és ünnepeltek együtt az írott sajtó munkatársaival, fogadták szeretettel Puskel Péter legújabb, a nyomdából frissen kikerült Hangosan gondolkodom című kötetét. »

Blokád
Péntek, 2015. július 31., 21.00 (0 hozzászólás)
Naponta átlagosan mintegy 335 rendőrt vetnek be a megyében azon országos akció keretén belül, melyet a határátkelők felé vezető utakon végeznek különféle bűncselekmények kiszűrésére, illetve megelőzésére. »

Péntek, 2015. július 31., 19.00 (0 hozzászólás)
Az angyalkúti református gyülekezetben vasárnap, a délelőtti istentiszteleten hálát adnak a gyermek bibliahát alkalmaiért, a minden napra kirendelt segítségért és adományokért. »

Gianina Ignuţa és Lizica Mihuţ az új székházban
Péntek, 2015. július 31., 19.00 (0 hozzászólás)
Megalakulása óta már többször is hírt adtunk a Román–kínai Ház aradi tagozatának egyre bővülő, gazdagodó tevékenységéről, ám többnyire más-más helyszínről, ugyanis az intézménynek eddig nem volt állandó székhelye. »

Felfüggesztették tisztségéből Ioţcut
Péntek, 2015. július 31., 17.00 (0 hozzászólás)
Már csak egy formalitás hiányzott ahhoz, hogy hivatalosan is felfüggesszék tisztségéből a megyei tanács elnökét, Nicolae Ioţcut. A prefektúra pénteken közölte a sajtóval, hogy ez meg is megtörtént. »

Péntek, 2015. július 31., 17.00 (0 hozzászólás)
Augusztus 7–9. között XIV. alkalommal szervezi meg a Tőzmiskei Önkormányzat, a simonyifalvi civil- és egyházi szervezetekkel a Simonyifalvi Falunapokat, amelynek a programja a következő: »

Dr. Torda Márta minisztériumi osztályvezető megtartja magvas értekezését
Péntek, 2015. július 31., 17.00 (0 hozzászólás)
Amint arról a tegnapi lapszámunkban, rövid összefoglalóban beszámoltunk, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete, Kisiratos Önkormányzata és az RMDSZ Arad megyei szervezete csütörtökön Fűszerpaprika, mint hungaricum címmel nemzetközi gazdafórumot szervezett a kisiratosi kultúrotthonban. »

Péntek, 2015. július 31., 16.00 (0 hozzászólás)
Aradi ügyész is csatlakozik jövő hónaptól az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) struktúrájához, pontosabban annak temesvári területi szervezetéhez. Codrin Gavra ügyészről van szó, aki jelenleg az Aradi Törvényszék melletti Ügyészség fiatal, aktív alkalmazottja, eddig a bűnüldözési osztályt vezette. »

Péntek, 2015. július 31., 14.00 (0 hozzászólás)
Teljes gőzzel folynak az utcajavítási munkálatok a városban, nagy a zaj, berregnek a gépek, nyeljük a port, de hát valamit, valamiért, mondhatnák egyesek, a lakosoknak tűrniük kell, ha jó utakat, járdákat szeretnének. »

Csipkár Imre termesztő Almási Vince polgármesternek, és dr. Torda Márta minisztériumi osztályvezetőnek egy-egy fűzér paprikát ajándékozott
Csütörtök, 2015. július 30., 21.00 (0 hozzászólás)
Amint azt keddi lapszámunkban előre jeleztük, csütörtökön, miután a Szegedi Paprika Kutató Intézet szakemberei megtekintették a nagylaki Zaha Ştefan, a zimándújfalui Kocsis István, a fazekasvarsándi Csipkár Imre, valamint a kisiratosi Kovács Antal fűszerpaprika kultúráit, a kisiratosi kultúrotthonban nemzetközi gazdafórumot tartottak. »

Az Aradi Állami Filharmónia ügye vissza-visszatérő téma a tanácsüléseken
Csütörtök, 2015. július 30., 20.00 (0 hozzászólás)
Bár talán az egyik legígéretesebb napirendi pontnak számított, a csütörtöki aradi tanácsülésen elnapolták azon tervezet szavazásra bocsátását, mely az Aradi Állami Filharmóniát érintette. »

A tárlat plakátja
Csütörtök, 2015. július 30., 18.00 (0 hozzászólás)
Az Aradi Fotóklub meghívására kolozsvári fotósok népes csoportja érkezik városunkba, hogy nívós szalonon mutassák be alkotásaikat. »

Cătălin Ţiţirigă alpolgármester, Gheorghe Falcă polgármester és Mariana Cismaşiu tanácsos vezette a legutóbbi ülést
Csütörtök, 2015. július 30., 18.00 (0 hozzászólás)
Elővette a megye prefektusát és főtanfelügyelőjét Gheorghe Falcă aradi polgármester a csütörtöki tanácsülésen, amikor az oktatásra terelődött a szó. A főtanfelügyelőt – aki köztudottan nem tartozik a kedvencei közé – azért kezdte el szapulni, mert szerinte nem foglalkozik kellőképpen az aradi oktatási hálózat hatékony működtetésével. »

Csütörtök, 2015. július 30., 16.00 (0 hozzászólás)
Három iraki és egy marokkói határsértőt fogtak el a hét elején a román határrendőrök Kürtösön. A csoport tagjai a mezőn gyalogoltak a hajnali órákban, amikor kiszúrták őket, Magyarországra igyekeztek saját bevallásuk szerint. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas