Kolbász

Szombat, 2015. május 23., 01.07

Arad

Péntek, 2015. május 22., 17.20 (0 hozzászólás)
Valószínűleg, sőt szinte bizonyosan leírtam már (ha valamelyik kedves olvasónak déja vue érzése támad, attól elnézést kérek), hogy kezdő filozopter koromban, már-már elképzelhetetlenül régen, az első „korszakalkotó” filozófiai felfedezéseim egyike az volt, amit mások, nálam összehasonlíthatatlanul műveltebbek, tájékozottabbak már réges-rég megfogalmaztak – de hát akkor én vagy nem tudtam róla, vagy nem fedeztem fel igazságként a magam számára –, nevezetesen: hogy minden viszonylagos. »

Péntek, 2015. május 22., 17.19 (0 hozzászólás)
Az RMDSZ Arad megyei szervezetének Állandó Tanácsa megvizsgálta és elfogadta a megyei elnöki tisztségre benyújtott jelentkezéseket. »

Elektronikus zene, kísérleti filmek, kortárs tánc
Péntek, 2015. május 22., 17.15 (0 hozzászólás)
– „Valamennyi részecskéhez fordulunk, hogy kreatív energiákat gerjesszünk! Azzal kezdjük, hogy újra életre keltünk egy történelmi helyet, hogy aztán multiszenzoriális és multikulturális élményt nyújtsunk. »

Péntek, 2015. május 22., 17.14 (0 hozzászólás)
A román labdarúgó I. Ligában szereplő Kolozsvári CFR csapatának adott igazat a laussannei székhelyű Nemzetközi Sportdöntő-bíróság (TAS), amit a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) döntése elleni perben indított. »

Péntek, 2015. május 22., 17.12 (0 hozzászólás)
Az elmúlt napokban befejeződött az aradi amatőr kosárlabda-bajnokság (ABLA) XII. szezonja. A felnőttek négyes döntőjébe két aradi (Sapa Plumbers, Valbon), egy temesvári (Younique Basketball OSUT) és egy szerbiai (Csókai Kosarkasi Klub) együttes kvalifikálta magát. »

Péntek, 2015. május 22., 17.11 (0 hozzászólás)
Első alkalommal találkoztak szakmai megbeszélésre az Arad megyei magyar osztályokban oktató matematikatanárok május 21-én, csütörtök délután a Csiky Gergely Főgimnáziumban. »

Péntek, 2015. május 22., 17.10 (0 hozzászólás)
„Mikor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az ő Fiát, aki asszonytól lett, aki törvény alatt lett., hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot. Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta Isten az ő Fiának Lelkét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atyám! Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, Istennek örököse is Krisztus által.” Gal. 4, 4–7. »

Prágában képviseli Romániát a Filharmónia!
Péntek, 2015. május 22., 17.06 (0 hozzászólás)
A prágai Liechtenstein-palota Bohuslav Martinů-termét fogja csodálatos dallamokkal betölteni május 25-én az Aradi Állami Filharmónia, az intézmény művészei és vezetősége ugyanis részt vesz a román–cseh diplomáciai kapcsolatok megalapozásának 95. évfordulója alkalmából megszervezett ünnepségen. »

Péntek, 2015. május 22., 15.29 (0 hozzászólás)
Európa országainak kiválasztottjai mérik össze tudásukat már 60. alkalommal az Eurovíziós Dalfesztiválon. »

Péntek, 2015. május 22., 15.28 (0 hozzászólás)
A Katalin Egyesület vezetőtanácsa ezúttal is köszönetet mond az Aradi Kamaraszínház vezetőségének, amiért a szerdai színházi előadás díszleteiként használt nagy mennyiségű étkezési burgonyát, valamint néhány fej fehér-, illetve vöröskáposztát az Arad megyei, hátrányos helyzetű nagycsaládoknak ajánlották fel. »

Péntek, 2015. május 22., 15.26 (0 hozzászólás)
Az aradi Tóth Árpád Irodalmi Kör május 26-án, kedden délután 5 órakor tartja soros munkaülését a Jelen Házban, ahol 17 órától részt vesz a Romániai Írószövetség (USR) Aradi Tagozatának rendezvényén (Irodalmi Jelen-díjjal tűntetik ki Horia Ungureanu írót), majd 17.30-tól a Tóth Árpád Irodalmi Kör ülésén József Attilára emlékeznek. imonfi Imre ny. újságíró szavalja el saját költeményét, majd dr. Brauch Magda tanár, irodalomkritikus ismerteti József Attila szerelmi lírája című kisesszéjét a költő születésének 110. évfordulója alkalmából. »

Péntek, 2015. május 22., 15.25 (0 hozzászólás)
Az Aradi Educatio egyesület által koordinált és az Erasmus Plus Program keretén belül finanszírozott projekt által külföldi fiatal önkéntesek ingyenes nyelvleckéket tartanak, bármilyen érdeklődőnek. »

Várja az új palántákat a Mosóczy-telepi magyar napközi!
Péntek, 2015. május 22., 15.23 (0 hozzászólás)
Lázas munka közepette látogattuk meg a minap a Mosóczy-telepi 11-es számú napközi magyar csoportját. A vidám csapat éppen kézimunkázott, amikor betoppantunk, és a beiratkozások felől érdeklődtünk. »

Színt vittek a kis betegek életébe
Péntek, 2015. május 22., 15.20 (0 hozzászólás)
Új színeket kapott a megyei kórház 1-es sz. Pediátriája, legalábbis belülről – kívülről még mindig siralmasan néz ki –, egy aradi szervezet ugyanis gondolt egyet, és önkénteseivel egy kis frissességet lopott be az egészségügyi egységben gondozott kisgyermekek hétköznapjaiba. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas