Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. november 13., 22.12

A 103-ik születésnap

 
 
2008. június 24., 12.45
Kedd
Idős kora nem fosztotta meg nőies bájától, pedantériájától, kedvességétől. A Temesváron élő Pintér Sarolta nénit ma is  felkeresik tisztelői, elbeszélgetnek vele múltról és jelenről, régi ismerősökről, és egykori kollégái ma is emlékeznek rá, hogy jóval túl a nyugdíjkorhatáron naponta ingázott Vingára, a munkahelyére.


Századik születésnapján, amikor felkerestük, bevallotta, hogy  nehezen vált meg a munkahelyétől nem csak a kereset miatt, ami  jól jött nyugdíjpótlónak, hanem a munkatársak ragaszkodása miatt is, amit egy magányos, egyedülálló asszony otthon, a négy fal között nem kaphat meg.

Azóta megkapja Kohn Lászlótól és Margarétától, akik nem csupán a szomszédai, de a barátai is, odafigyelnek rá, gondoskodnak róla, a kedvébe járnak, és az íródeáki feladatot is vállalják, mert hogy Sárika néni tollba mondja a leveleit. Dr. Higyed István nyugalmazott tiszteletes gyakori vendég nála, hisz Pintér Sarolta az egykori IKE alapító tagjai közé tartozik, a Gazda lelkészházaspár pedig úrvacsorában részesíti az Új Ezredév egyházközség legidősebb tagját.

Kohn László azt mondja, olykor rendetlenkedik Sárika néni szíve, de a mentők azonnal és mindig időben érkeznek. Szolgálatkészek, különös gyöngédséggel viszonyulnak hozzá, akárcsak dr.Garleanu Ileana, a háziorvosa, aki minden születésnapját számon tartja, felköszönti.

A 103-ik születésnap alkalmából a Nő-Család-Otthon oldal is csatlakozik a jókívánságokhoz, legyen része derűs hétköznapokban és szép ünnepekben, Sárika néni!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'