JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 11.57

Cseppben a tenger

Dávid és Zita Diána az óceán partjáról jelzi: “Jövünk hozzátok haza!”
Dávid és Zita Diána az óceán partjáról jelzi: “Jövünk hozzátok haza!”
A nagyszentmiklósi Velcsov tanár házaspárt lapunk barátaiként tartjuk számon, tudósításaikkal felkeresnek, résztvevői minden olyan kulturális rendezvénynek, mely Bartók Béla városának hírét, rangját öregbíti. 


Néhány évvel ezelőtt mondta Velcsov Margit, hogy ő már akkor elolvassa a Nyugati Jelent, amikor az újság még meg sem érkezik Nagyszentmiklósra. Az interneten találkozik vele reggelente, mert hogy ő korán kelő. Olyankor szokott levelezni tengeren túl élő fiával, mivel jó néhány óra az eltérés az időben közöttük. “Kisfiam, olyan messzire vitt az utad, hogy szinte lementél a térképről” – szokta mondani neki. 

Az évek során aztán ő is meglátogatta fia családját, együtt bóklásztak a világhálón az itthoni hírek között, és a Család oldalról válogatták a süteményrecepteket, hogy melyiket szeressék. Jelenleg is készül hozzájuk, ott született unokái pedig Nagyszentmiklósra  jönnek vakációzni. A kérdésre, hogy értik-e egymás szavát a gyerekekkel, Velcsov Margit, a magyartanárnő tömören fogalmazott: „Otthon csakis magyarul beszélünk velük.”Ehhez nem szükséges kommentár se magyarul, se angolul. Értjük, miért történik...

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: szinten olvaso / Péntek, 2009. május 01., 16.42 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

http://www.youtube.com/watch?v=O9ZWr9b-Xys&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JSqhEmo_NRs&feature=related
Bartók Kékszakállú herceg vára magyarul is Seattle-ben
Hozzászólt: Olvaso / Csütörtök, 2009. április 30., 23.36 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Szep a cikk.Szep, hogy a kulfoldon elo hazafiak apoljak a magyar nyelvet a gyermekeikel. Gondolom sokkal konnyebb lenne elfelejteni honnan jottunk es beolvadni a befogado orszag eletfolyasaba.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'