Péntek, 2017. december 15., 19.37

Krämmer János 80 éves

Krämmer János 80 éves
Krämmer János 80 éves

Mandl Margit és Krämmer Miklós egyszülött gyermekén a PIPI becenév mindmáig megmaradt. A jó eszű, eleven, kékszemű, szőke hajú kisfiú gyermekkorát Aradon és Peregen töltötte. Az akkori Katolikus Fiúgimnáziumban kezdte tanulmányait, majd a Fa- és Fémipari Technikumban érettségizett. 

A tanulás mellett aktívan kivette részét az aradi sportéletből is: eleinte tornászként, majd kajakosként. A vízi sport területén sikerei a válogatott soraiba vitték, így a katonaságot a Snagov-tavon lapátolva tölthette.

Pályafutását az állandóság, megbízhatóság és becsületesség jellemezte. Fiatal technikusként kezdett a Fierarulban, majd az időközben IAMMBA-vá alakult gyárból részlegvezetőként távozott nyugdíjba.

Friss nyugdíjasként, és az autók örök szerelmeseként saját 21-es Renaultjával a Favorit Taxi 28-as számú alapemberévé vált. A család hívó szavára pár év után a Smaragd Ékszerüzlet műhelyét vezette és egyengette.

Családi életére is az állandóság a jellemző, hisz 55 éve él boldog házasságban feleségével, Kiss Máriával. Egyetlen gyermekük: Erika, matematika-tanárnő és nevelési igazgatóhelyettes egy szegedi középiskolában. A két unoka viszi tovább a sport és a munka szeretetét: Írisz mérnöknek tanul a Szegedi Egyetemen, Géza még csak középiskolás, de már kétszeres Európa-bajnok búvárúszásban. 

A Clopoţeilor utcai ház kis kertjében idén augusztusban is összegyűlnek barátok és rokonok, hogy együtt köszönthessék az örökifjú, állandóan viccelődő, eleven, kékszemű, most már ősz hajú nagypapát.

ISTEN ÉLTESSEN!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu