Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.19

Női panasz a legnagyobb nyárban

 
 
2008. augusztus 19., 15.00
Kedd
A kánikula idején is felfázhatunk. Ha túl hideg a medence vagy a folyó vize, amelyben fürdünk, ha mezítláb járunk a strand kövén, vagy ha sokáig ücsörgünk vizes fürdőruhában, könnyen felfázhatunk.


Az akut hólyaggyulladás tüneteit sajnos már sok nő megtapasztalta: gyakori vizelési inger, fájdalmas vizeletürítés, sötétsárga, kis mennyiségű vizelet. Ha ehhez olyan jelek is társulnak, mint a sárgás nyelv, gyors pulzus, készítsük el a következő teát:

1 liter vízben 20 percig főzzünk 5 dkg szárított gyermekláncfüvet (patikában kapható) és 5 dkg feldarabolt görögdinnyehéjat. A teából naponta két-három bögrényit fogyasszunk, ezzel kimossuk testünkből a baktériumokat, a mérgeket, enyhítjük a szervezet hőségét, gyulladását és könnyebbé válik a vizeletürítés. Ha a hólyaggyulladás tüneteihez hidegrázás, derékfájás, gyengeség is társul, akkor az alábbi főzet jótékony hatású lehet:

1 liter vízben 20 percig főzzünk 5 gramm köményt, 1 dkg friss gyömbért és 1,5 dkg kukoricahajat (kukoricabajuszt). A teát naponta kétszer-háromszor fogyasszuk.

Egy jótanács: nem szabad arra várni, hogy a hólyaggyulladás majd magától is elmúlik, mert annak maradandó következményei lehetnek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'