JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 11.36

Összefogás a gyermekekért

 
 
2009. március 31., 15.00
Kedd
Amikor valaki azt állítja magáról, hogy a gyermekek jelentik az örömet az életében, azt mondjuk, ez természetes. Amikor azt állítja, hogy szeret közöttük lenni, velük együtt énekelni – és ezt gitárral a kezében alá is támasztja –, azt mondjuk, hogy meleg szívű, nyílt, vidám ember. 


Amikor pedig azon igyekszik, hogy mosolyt csaljon a nehéz körülmények között élő gyermekek arcára is, meleg étellel, gyönyörűen berendezett otthonnal várja őket haza az iskolából – akkor rájövünk, hogy ritka az ilyen ember. A bakóvári gyermekek mégis találtak ilyet. P. Berno Ruppnak hívják, szalvatoriánus szerzetes Temesváron, és mintegy húsz esztendeje nyújt segítő kezet a rászorulóknak: a temesvári egyházmegyei Caritas szervezettel együttműködve éjszakai menhelyet biztosít a hajléktalanoknak, segíti a fiatalokat, egyetemistákat, segít a családon belüli erőszak áldozataivá vált anyáknak, tavaly Mikuláskor pedig Bakóváron napközi otthont nyitott a szegény sorsban élő gyermekeknek. Jelenleg a helyi iskola I–IV. osztályából tizenhét tanuló veszi birtokába délutánonként a tágas, hangulatosan berendezett szociális központot, ahol megtanulhatják a leckét, elvégezhetik a házi feladatot, játszhatnak vagy éppen pihenhetnek. 

Az elmúlt szombaton – a központ felszentelésekor – a helybeliek körükben üdvözölhették az Elbert házaspárt is, akik egy németországi gyermeksegélyezési szervezet vezetőjeként nyújtottak anyagi támogatást a temesvári Caritasnak és a bakóvári otthonnak. Amint azt Hans-Otto Elbert elmondta, felesége, Marion ötlete volt a központ támogatása, ő választotta ki a házat is, ahol az működik. Az egybegyűlt gyermekek a gondoskodást rövid dalos-verses műsorral köszönték meg.

A gyermeköröm a legszebb húsvéti ajándék az ajándékozónak.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'