JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 14.54

Eső után köpönyeg: intézkedések a kanyarójárvány megfékezésére

A kanyarójárvány kitörése óta Temes megyében több mint 1200 megbetegedést és 8 halálesetet regisztráltak (a legtöbbet az országban). Most, hogy a járvány lecsengőben van, a Temesi Prefektúrán Daniel Cristian Franțescu alprefektus irányításával munkacsoport alakult a kanyarójárvány megfékezése érdekében. A munkacsoport tevékenységében az érintett egészségügyi intézmények és gyermekvédő szervezetek képviselői vesznek részt.

A hatóságok a kanyarójárvány terjedésének megelőzését szolgáló kampányt indítanak, amelynek keretében tájékoztatják a leginkább veszélyeztetett lakosságot és beoltják azokat a gyerekeket, akik csecsemőkorukban nem kapták meg a kanyaró elleni oltást. A kampány elsősorban olyan települések lakosságát célozza, ahol nagyobb létszámú roma közösségek élnek. Augusztus 1-én Baracházára és Temeskenézre szállnak ki a munkacsoport tagjai, Daniel Cristian Franțescu alprefektus vezetésével, ahol meglátogatják a háziorvosok rendelőit és tájékoztatják a helyi lakosságot a kanyaró elleni oltás szükségességéről. A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó beoltatlan kisgyerekek ez alkalommal megkaphatják a kanyaró elleni oltást.
A Temes Megyei Egészségügyi Igazgatóság (DSP) azonosította azokat a Temes megyei településeket, ahol nagy lélekszámú roma közösségek élnek és alacsony a kanyaró ellen beoltott gyerekek részaránya: Bozsor, Bánlak, Gyertyámos, Gilád, Gyér, Nadrág, Lugos, Szendelak, Nagyjécsa, Nagykomlós, Nagyősz, Perjámos, Sárafalva, Széphely, Temeskenéz, Újvár. A DSP adatai szerint Óteleken nincs háziorvos! A kampány során felveszik a kapcsolatot a helyi háziorvosokkal, tájékoztatják a lakosságot és be is oltják a veszélyeztetett kisgyerekeket kanyaró ellen.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'