Fölszálott a páva

JelenHaz
Péntek, 2019. október 18., 16.46

Jakab Zsuzsannát ismét jelölték

Jakab Zsuzsannát ismét jelölték
Jakab Zsuzsannát ismét jelölték

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Régiója 52 tagállamának képviselői a Regionális Bizottság 2009. szeptemberi ülésén szavaztak a regionális igazgatói állás betöltésére vonatkozó személyi javaslatukról. A tagállamok többsége Jakab Zsuzsanna pályázatát tartotta a legjobbnak, az Egészségügyi Világszervezet Végrehajtó Tanácsa egyhangúlag elfogadta a javaslatot, és így 2010. február 1-jétől Jakab Zsuzsanna személyében magyar igazgatója van az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának.

Jakab Zsuzsanna jelenlegi beosztásában, illetve új megbízatásával a legmagasabb olyan beosztás betöltésére pályázott sikeresen, amelyet az egészségügy területén EU-s, illetve nemzetközi szervezetnél magyar állampolgár valaha elnyert.

Jakab Zsuzsannát második ötéves időszakra is jelölték az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatói posztjára – jelentette be a szervezet illetékes testülete.

A jelölést a WHO végrehajtó tanácsának 2015. január 15-i genfi ülésén kell jóváhagyni. Ellenjelöltet nem indítottak. A második igazgatói időszak 2015. február elsejével kezdődik – közölte a WHO európai regionális bizottsága, amely a régió 53 tagállamának az egészségügyi minisztereiből álló igazgató testület.

A magyar szakember mielőtt regionális igazgató lett, 2005–2010 között a stockholmi székhelyű Európai Betegségmegelőzési és -ellenőrzési Központ (ECDC) igazgatója volt.

A WHO európai régiója az elmúlt években különlegesen sikeres volt az egészségügyben mutatkozó egyenlőtlenségek elleni stratégia és politika előmozdításában a tagországokban, és az egészségügyi rendszerek megreformálásának elősegítésében – emlékeztet a WHO európai regionális bizottsága.

Jakab Zsuzsanna második regionális igazgatói megbízatása során a fő feladatának azt tekinti, hogy kapcsolatot teremtsen az egészség és a fenntartható fejlődés között.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'