https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 12.01

40 millió euró informatikai fejlesztésekre

 
 
2008. február 08., 15.10
Péntek
Befejeződött a Távközlési és Informatikai Minisztérium által a kis- és középvállalkozóknak szervezett díjmentes tanfolyam, amelynek témája az IT&C fejlesztésekre fordítható strukturális alapok sikeres lehívása volt. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a szaktárca két alkalommal is megtartotta a felkészítőt, így január 29-30. és február 5-6. között 50 kis- és középvállalkozó sajátíthatta el az uniós pályázatírás ismereteit. A kurzuson a kiírástól a pályázat összeállításáig, projekt megvalósításáig, a folyamat minden lépésével megismerkedhettek az érdeklődők.


A tanfolyam megszervezése a Távközlési és Informatikai Minisztérium szakembereinek is lehetőséget nyújtott megismerni a leendő pályázók elvárásait, így a kiírásokat alakíthatják a piaci keresletnek megfelelően és elérhetőbbé, átláthatóbbá tehetik a pályázók számára. A felkészítő tananyagát megtalálják a www.mcti.ro honlapon a „Fonduri Structurale” menüpont alatt, a „Chestionar pentru potenţialii beneficiari” címen. A távközlési tárca által kezelt strukturális alapok a gazdaság versenyképességének növelését célzó Operatív Program részét alkotják, és az információs technológiai és távközlési fejlesztéseket biztosítják a magánszféra és közintézmények számára.

A Távközlési és Informatikai Minisztérium keretén belül működik az információs társadalom fejlődését szolgáló közreműködő szervezet, amely a harmadik prioritási tengelynek (Gazdasági Versenyképesség Operatív Program) szabott struktuális alapok hatékony felosztásáért felel. Azok, akik pályáznának a strukturális alapokra ettől a szervezettől, a fonduri@mcti.ro email címen kérhetnek információt és 48 órán belül választ kapnak kérdéseikre. Mint ismeretes Románia a strukturális alapokból több mint 330 millió eurót kizárólag a távközlés és az információs technológia fejlesztésére fordíthat, ennek lebonyolítását a Távközlési és Informatikai Minisztérium végzi. 2008-ban a kis- és középvállalkozók közel 40 millió eurót pályázhatnak meg.

Kapcsolódó anyagok

Több millió eurós keret

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'