Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 22.57

A munkaerő mobilitásának javítása a határ menti térségben

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara újabb román–szerb határon átívelő pályázatot indít útjára, amelynek célja a munkaerő mobilitásának javítása a határ menti térségben. A pályázatindító rendezvényen, amelyre 2017. július 27-én 11 órai kezdettel kerül sor a kamarai székházban, részt vesznek a szerbiai partnerek, a Nagykikindai Regionális Kamara és a Nagykikindai Polgármesteri Hivatal képviselői.

A LaborNet – Hálózat a munkaerő mobilitásáért a határ menti térségben című pályázatot a Románia–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködés INTERREG IPA-programja forrásaiból finanszírozzák. A pályázat célja fenntartható megoldást találni a Temes megyében kialakult munkaerőhiány pótlására, megkönnyítve a szerb állampolgárok bejutását a romániai munkaerőpiacra. A pályázat elősegíti a gazdasági potenciál növelését a határ menti térségben és megkönnyíti a hiányzó munkaerő pótlását a határ túloldaláról. A projekt célcsoportjához a munkanélküliek, közülük is elsősorban a hátrányos helyzetű személyek és a munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozások, illetve a gazdasági és oktatási intézmények tartoznak.
A pályázatindító konferencián részt vesznek a közintézmények és a munkaerő-foglalkoztatásért felelős intézmények, munkaerő-toborzással foglalkozó cégek, a vállalkozások képviselői és a célcsoporthoz tartozó személyek. További információk a 0372-185-285-ös telefonszámon és a ccoroian@cciat.ro elektronikus postacímen kérhetők Cris­tina Coroian kamarai szakértőtől.
Pataki Z.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'