Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. november 18., 10.53
Közelegnek az igénylési határidők

Kérvényezze a mezőgazdasági támogatásokat!

A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) Arad megyei központjától kapott tájékoztató szerint, a területalapú támogatásokért benyújtandó kérvényeket késedelmi pönálé nélkül csak május 15-ig lehet leadni. 

Április 23-ig Arad megyében területalapú támogatásigénylésre 15 345 kérvényt nyújtottak be 139 430,9 hektárra, noha a jelzett időpontig 18 266 farmert programoztak ez ügyben.

Az APIA Arad megyei központjának az adatai szerint, május 15-ig a megyében még 8441 farmernek kell igényelnie a támogatást 225 090 hektárra, ezért a vezetőség felkéri az érintetteket, hogy a tolongás elkerülése végett, sürgősen jelentkezzenek a kérvényeikkel a megyei központban, illetve a területi kirendeltségekben. A május 16. és június 9. között benyújtandó kérvények után, az igényelt támogatásra munkanaponként 1% késedelmi pönálét számolnak fel, míg a június 11. után benyújtandó kérvényeket nem fogadják el.

A támogatásigénylés leegyszerűsítése, illetve a területazonosításban adódható hibák kiküszöbölése végett, ajánlatos az IPA Online elektronikus igénylést használni.

*

Ugyancsak az APIA Arad megyei központja jelzi, hogy a 2014. év első negyedévére érvényes, a mezőgazdaságban elhasznált üzemanyag árának a támogatását folyó év április 30-ig lehet igényelni. Tegnapig ugyanis a megyében az üzemanyagár támogatására jogosult farmereknek csupán a 33%-a, azaz 612-en kérvényezték azt – áll a Gheorghe Alda ügyvezető igazgató által jegyzett, az APIA Arad megyei központjától kapott tájékoztatóban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'