JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 09.53

Láttamozzák az Életjáradék-könyvecskéket

A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) aradi központjától kapott tájékoztató szerint, az Életjáradék könyvecskéknek a 2012. évre szóló láttamozását március 1. és augusztus 31. között kell elvégezni. 

Az APIA megyei központjaiban esedékes láttamoztatáshoz az Életjáradék könyvecske tulajdonosának vagy annak a közjegyzői felhatalmazással rendelkező megbízottjának kell megjelennie a következő iratokkal: Életjáradék könyvecske; a tulajdonos személyazonosságija vagy a közjegyző által hitelesített felhatalmazás; az I., illetve II. rokkantsági fokozatú betegnyugdíjasoknak fel kell mutatniuk az orvosi konzíliumnak a rokkantságot alátámasztó, a 2013. évre érvényes határozatát is.

Abban az esetben, ha az életjáradékban érintett földterületet illetően bármilyen változás történt, az Életjáradék könyvecske láttamozási időszaka előtt 45 nappal be kell jelenteni. A fenti intézkedések csak azokra vonatkoznak, akik 2009. december 31-ig igényelték az életjáradékot. A jelzett időpont után nem fogadtak el életjáradékra vonatkozó igénylést – áll az APIA Arad megyei központjától származó, Gheorghe Alda ügyvezető igazgató által jegyzett tájékoztatóban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: EGY FOLDMUVES(paraszt) / Csütörtök, 2013. február 21., 21.32 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

TISZTELT BALTA UR, IRJA MAR LE ,HOGY MIT IS AKAR MONDANI. MIFELE ELET JARADEK, KINEK JAR ,KINEK NEM MEDDIG ERVENYES? VILAGOSAN ,NYILTAN. ASOK KODOSITESBOL ELEGUNK VAN. KOSZONOM, VAROM VALASZAT!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'