Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. november 18., 10.54

Mitsubishi beruházás a láthatáron

A japán Mitsubishi Motors egy közép-kelet-európai beruházásban gondolkodik, amely egy turbómotorokat gyártó üzem létrehozásában konkretizálódhat a jövő év folyamán. A japánok két lehetséges romániai helyszínben gondolkodnak: az egyik Prahova, a másik Temes megyében található.

A Mitsubishi Motors képviselői már körülnéztek Romániában, megfelelő helyszínt keresve motorgyártó üzemük számára és Sorin Grindeanu kormányfővel is tárgyaltak erről a lehetőségről. A lehetséges helyszín kiválasztásában nagy szerep juthat az autópályáknak és a közelükben található, gyárépítésre alkalmas területeknek. A Temesvárral szomszédos Temesgyarmat polgármestere, Virgil Bunescu már talált is egy 100 hektáros területet, 1,5 kilométerre az A1-es autópályától, amelyet felajánlana a japán befektetőknek a nagyberuházás számára.

A Mitsubishi Motors 200 millió eurós beruházásáért azonban Magyarország és Szlovákia is versenyben van. A közelmúltban már több nagy autógyártó is érdeklődött Temes megyei befektetési lehetőségek iránt (Daimler-Benz, BMW), de végül mindkettő más országban (Magyarország, Lengyelország) hozta létre a beruházást.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'