JelenHaz
Kedd, 2019. május 21., 04.06

Sürgős ellenőrzés az APIA-nál

Sürgős ellenőrzés az APIA-nál
Sürgős ellenőrzés az APIA-nál

Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter utasította az Ellenőrző Testületet, hogy végezzen sürgős és alapos ellenőrzést a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél (APIA), melynek során megvizsgálják a korrupció miatt őrizetbe vett Aurel Pană vezérigazgató-helyettes egész tevékenységét.

Az ellenőrzés főként Aurel Pană közbeszerzésekkel kapcsolatos tevékenységeire vonatkozik, a következtetéseket a lehető leghamarabb közzé teszik. Daniel Constantin tárcavezető helytelenít minden kihágást, és továbbra is azon lesz, hogy a törvényszegők szankcióban részesüljenek” – áll a mezőgazdasági minisztérium közleményében.

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei őrizetbe vették Aurel Panát, az APIA vezérigazgató-helyettesét, valamint Mugur George Voinea cégigazgatót, a Konzervatív Párt (PC) tagját, és korrupciós tettek miatt előzetes letartóztatásba való helyezésüket kérték a Bukaresti Törvényszéktől.

„Nagyon jó, hogy a DNA közbeavatkozik ott, ahol korrupciós ügy kerül napvilágra. Felkérem, személyesen foglalkozzon az üggyel, ellenőrizze, hogy az APIA-nál és a többi intézménynél betartják-e az átláthatóságra vonatkozó szabályokat, hogy az elkövetkezőkben ne legyen többé lehetőség arra, hogy valamely korrupt köztisztviselő beleavatkozik a szerződésekbe. Végezzen nagytakarítást, dobjon ki bárkit!” – kérte Daniel Constantin mezőgazdasági minisztertől Victor Ponta kormányfő a vakáció utáni első kormányülés elején.

A DNA szerint Aurel Panát csúszópénz elfogadása és befolyással való üzérkedésért vették őrizetbe, míg Mugur George Voineát, az Evalserv Standard Kft. igazgatóját befolyással való üzérkedésért és csúszópénz elfogadásában való bűnrészességért.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'