JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 10.41
Gazdaköri hírek

Szegeden elismerik Csipkár Imre munkáját

Az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke az elmúlt héten több anyaországi gazdafórumon vett részt. 

Augusztus 15-én, csütörtökön Csipkár Imre és felesége, Julianna társaságában Szegeden, a Fűszerpaprika Kutató Fejlesztő Nonprofit Közhasznú (FKFNK) KFT, a Yara Hungária KFT, a Paprika Molnár KFT, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem által szervezett, A hibrid fűszerpaprika fólia alatti intenzív és szabadföldi termesztéstechnológiája című, bemutatóval egybekötött szakmai napon vettek részt.

A megnyitót követően az FKFNK KFT tevékenységét mutatta be Táborosiné Ábrahám Zsuzsanna tudományos munkatárs, a Fűszerpaprika víz- és tápanyag utánpótlása címmel dr. Terebe István egyetemi tanár tartott előadást; a szegedi fűszerpaprika konzorcium címmel Molnár Anita ügyvezető igazgató értekezett; a Fűszerpaprika őrleményre vonatkozó magyar Élelmiszerkönyv irányelvi változásait Oláh József ismertette; a megújult Agrárkamara feladatairól Kispál Ferenc, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnöke tartott előadást. Az értekezéseket kötetlen beszélgetés követte, melynek során a szakemberek elismeréssel nyilatkoztak az Arad megyei fűszerpaprika-termesztés szervezője, Csipkár Imre munkájáról, az általa előállított őrlemény minőségéről. Ugyancsak a fórumon Kocsik József megbeszéléseket folytatott Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a MAGOSZ elnökével, illetve Kispál Ferenccel, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnökével.

 

Pályázati lehetőség Dombegyházával

Augusztus 16-án, pénteken, Dombegyházán dr. Varga Lajos polgármesterrel az AMMGE és a helybeli önkormányzat, illetve a gazdakör által közösen benyújtandó pályázati lehetőségeket vitatták meg. Ennek lényege, hogy a szociálisan rászoruló családoknak ne támogatást, hanem tenyészállatokat adjanak, amelyeket az ugyancsak kapott gabonával felnevelnek a családjuk szükségleteire.

 

Gazdatalálkozó, aratóverseny Orosházán

Augusztus 19-én az Orosházi Gazdakör meghívására az AEMGE elnök a bogárzói lóversenypályán szervezett VIII. Nemzetközi Gazdatalálkozón és Aratóünnepen vett részt. Ünnepi beszédet mondott Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, majd megszentelték, megszegték a Szent István-napi kenyeret. A rendezvényt megnyitotta, a kenyeret megszegte dr. Dancsó József polgármester. A gazdasátorban megtartott gazdafórumon A gazdák lehetőségei a Kárpát-medencében 2014–2020 között címmel Jakab István, utána Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra alelnöke tartott előadást. Az ebédet követően megtekintették a helybeli Lovas Egyesület programját.

A hivatalos programmal párhuzamosan Kocsik József az AMMGE, illetve az RMGE Kárpát-medencebeli szerepéről folytatott megbeszéléseket Jakab Istvánnal.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Kiváncsi / Szerda, 2013. augusztus 21., 20.43 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Jo, hogy elismerik a Csipkar munkajat, mert a kep tanusaga szerint igen megoregedett.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'