JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.48

Vállalkozást támogató hitelek

Az infrastrukturális fejlesztéshez, a versenyképesség növeléséhez szükséges támogatásokra pályázhatnak kis- és középvállalkozások – hívta fel a figyelmet a Kis- és Középvállalkozások Országos Tanácsa Arad megyei kirendeltségének ügyvezetője, Mihalea Breaz.

A pénz az Országos Vidékfejlesztési Program keretében pályázható meg, és a befektetési költségek 25–70 százalékát fedezik, ráadásul a vállalkozónak nem kell visszatéríteni a pályázaton elnyert pénzt. A mezőgazdasági termelésben, a feldolgozásban, a faiparban és az idegenforgalomban (faluturizmusban) érdekelt cégek részére írták ki a pályázatot. Ezeken kívül helyi közigazgatási szerveknek és civil szervezeteknek is kínálnak vissza nem térítendő hitelt, ami a vidéki infrastrukturális fejlesztésekre, vízgazdálkodásra, alternatív energiaforrások bevezetésére, új munkahelyek teremtésére fordíthatók.

A pályázati feltételekről és egyéb tudnivalókról tájékoztatják az érdeklődőket a hivatal székhelyén (Drăgălina sugárút 16. szám, 1. emelet 15A ajtó, telefon: 0257/253-757), de találhatók hasznos tudnivalók a www.madr.ro és a www.apdrp.ro internetes oldalakon is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'