Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. november 18., 10.53

Várják a tejkvótás nyilatkozatokat

A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) Arad megyei központjától kapott tájékoztató értelmében, a tejkvóta rendszerben felvásárló, valamint értékesítő vállalkozók április 1-jétől kezdődően az APIA megyei központjába személyesen vagy postán el kell juttatniuk a 2013/2014. kvótaévben átadott, illetve felvásárolt tejmennyiségre vonatkozó nyilatkozatokat. 

A folyó év március 31-én lezárult kvótaévre vonatkozó jelzett nyilatkozatokat május 14-ig kell benyújtani késedelmi pönálé nélkül.

A kvótarendszerben dolgozó tejtermelőknek a Farmerfüzetben rögzített adatok alapján kell kiállítaniuk a nyilatkozataikat. Az 5000 liter fölött termelt, átadott tejmennyiség estén a Farmerfüzet A, míg az 5000 liter alatt forgalmazott tejmennyiség estén érvényes B típusú Farmerfüzet birtokosainak akkor is be kell nyújtaniuk a kvótaévre vonatkozó nyilatkozataikat, ha nem termeltek tejet abban az évbe. Ha mégsem nyújtanák be a jelzett nyilatkozataikat, visszavonhatják tőlük a kvótarendszerben történő tejtermelés jogát. Azt csak akkor nem vonják vissza, ha folyó év július 21-ig a jelzett nyilatkozathoz csatolják a benyújtás lehetetlenségét hivatalosan igazoló bizonylatot is.

Ugyanakkor a kvótarendszerben felvásárlásra jogosultaknak is ugyancsak 2014. május 14-ig kell benyújtaniuk a kvótaévben felvásárolt tejmennyiségre vonatkozó nyilatkozataikat. Ha mégsem teszik meg, folyó év május 15-től minden nap után 0,01% késedelmi pönálét számolnak fel nekik a 100-tól 100 ezer euróig terjedő évi felvásárló költségvetésük után. Az évi felvásárolt tejmennyiségre vonatkozó nyilatkozat benyújtását elhanyagoló felvásárlótól visszavonhatják a kvótarendszerben történő tejfelvásárlás jogát – áll a Neumann Testvérek 10. szám alatt székelő APIA Arad megyei központjától kapott tájékoztatóban, ahova várják a jelzett nyilatkozatokat. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'