JelenHaz
Vasárnap, 2019. május 19., 17.23

Korcsolyapálya épül a Jenő herceg téren!

Alapoznak a Jenő herceg téri műjégpálya számára
Alapoznak a Jenő herceg téri műjégpálya számára

Titokzatos létesítmény építése kezdődött el kedden délelőtt a temesvári Jenő herceg (Libertății) téren, ahol egy kosárlabda-pálya méretű területet fóliával takartak le, majd két kamionnal sódert szállítottak a térre és az egészet a fóliára borították. A járókelők javában találgatják: milyen titokzatos létesítmény épülhet a város szívében?

Nicolae Robu polgármestertől megtudtuk a választ: a Karácsonyi Vásár idején korcsolyapálya működik a Jenő herceg téren! A temesvári polgármester keddi sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta: egy 600 négyzetméter területű műjégpálya létrehozására kapott engedélyt egy magánvállalkozó, amelyet a Karácsonyi Vásár időszakában (2018 december 1.–2019 január 10.) üzemeltetnek, a sportolni vágyó gyerekek nagy örömére. Mivel magánvállalkozásról van szó, a korcsolyapálya belépős lesz, de további részleteket egyelőre nem árult el a polgármester.

A Gyerekparkban is létesült évekkel ezelőtt egy hasonló méretű, műanyag borítású korcsolyapálya, de azóta is kihasználatlanul áll, annyira csekély volt az érdeklődés iránta. Nicolae Robu szerint rosszul választották ki a helyszínt a műanyag korcsolyapálya számára, mert ingyen sem akarták használni a temesvári gyerekek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'