JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 17.32

A resicabányai Havas Boldogasszony plébánia hírei

·Vasárnap, március 13-án a Kereszthegyen a keresztutat az elsőáldozók csoportjai, a ministránsok és az összes többi gyerek vezeti V. osztályosokig, beleértve a ministránsokat is.  Indulás a plébániáról 15.15-kor. A rákövetkező vasárnap a keresztúti ájtatosságot a Kereszthegyenmindannyian közösen szeretnénk végigjárni.

·Aláírásgyűjtéstkezdeményezünk az alkotmány módosítása céljából, azért hogy az alkotmány rögzítse: a házasság egy férfi és egy nő szabad akaratából jön létre. A délelőtti szentmisék után a plébánia irodájában felhatalmazunk egy-egy személyt, hogy összegyűjtse az aláírásokat. Ezt meg lehet tenni a hét folyamán is, a plébánia irodájában. Csak azok a személyek írhatják alá, akiknek lakhelye Resicán van, betöltötték a 18 évet és nem írtak alá e célból más templomoknál vagy szervezeteknél.

· Hétfőn 19-kor fiatal családoknak tartunk találkozót.

·Kedden 16.30-kor az elsőáldozásra és bérmálásra készülő felnőttekkel találkozunk.

·Pénteken 15 órakor a Frederic Ozanam központban ökumenikus rendezvény lesz, címe: Szeretve a Megfeszítettet. A Govondár negyedi Szent Péter és Pál ortodox plébánia fiataljai együtt énekelnek a mi plébániánk fiataljaival. A két templom plébánosai fognak prédikálni.

·Pénteken 17 órától keresztelési felkészítőt tartunk.

·Szombaton, március 19-én Temesfőn a Hegyvidéki Bánság fiataljainak nagyböjti lelki napot rendezünk. Kérjük a fiatalokat, hogy vegyenek részt ezen az összejövetelen! 8.30-kor a plébániáról lesz az indulás.Kérjük, jelentsék részvételüket szerda estig, hogy megszervezzük az utazást.

· Jövő vasárnap – Virágvasárnap– a szentmisék barkaszenteléssel kezdődnek az udvaron, utána pedig bevonulunk a templomba.

·Jövő vasárnap 18.30-kor a felnőttek koordináló csoportjainak lesz találkozója.

 

Pál József Csaba

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'