JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 12.33
XI. Függőleges Ifjúsági Keresztény Konferencia

Az öröm vonzásában

Arany János nagyszalontai szobránál
Arany János nagyszalontai szobránál
Május 1–3. között a Bihar megyei Nagyszalontán rendezték meg a XI. Függőleges Ifjúsági Keresztyén Konferenciát. A minden évben megtartott rendezvény Erdélyben a legnagyobb keresztyén  ifjúsági találkozó.  


Az öröm vonzásában – ez volt az idei konferencia témája, melynek  mottója: „Örömre várni nem kisebb öröm, mint már örülni”. (Shakespeare) 

Az örömre vágyás, vagy maga az örömöt adó Isten utáni vágy vonzotta a körülbelül 650 fiatalt, vagy sokan csak azért választották a majális helyett ezt a háromnapos rendezvényt, mert minden évben öröm volt ott lenni a színvonalasan megrendezett alkalmakon? Egy biztos: az idei is nagyon jól sikerült. A több mint 110 önkéntes szervező munkája eredményes volt. A fiatalok érdekes előadásokat hallgathattak, mint például: Mikor leszek végre már boldog?, Hányféle öröm van?, Örömburger. Ez utóbbin az előadó kitért a világ által kínált, reklámozott örömökre, melyek ideig-óráig tartóak. Ellenben Isten nem örömburgert kínál, amitől gyorsan megéhezünk, hanem tartósat. Ha valaki jól akar lakni, igazi örömre vágyik, azt Istennél kapja.

A resicabányai református fiatalok is részt vettek e rangos rendezvényen. Magyar fiatalokkal találkozhattak, barátkozhattak, együtt dicsérhették az Urat, ugyanakkor megismerhették az 1606-ban Bocskai István erdélyi fejedelem által oda telepített 300 hajdú által megalapított Szalonta város nevezetességeit: a Csonka toronyban az Arany János múzeumot, Kossuth Lajos, Bocskai István és Sinka István költő szobrait.

Megyasszai Attila

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'