Hétfõ, 2018. július 16., 22.56

Egyházaink hírei

 
 
2017. augusztus 03., 16.30
Csütörtök

„Ez az én szeretett fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!”

(Mt. 17, 5.)

 

Arad

 

Az arad-belvárosi katolikus templomban a hónap I. vasárnapján 17 órától német, 18 órától magyar nyelvű szentségimádást tartanak. Ma 17 órakor köt házasságot Varga Norbert Sámuel és Tóth Anna Mária. Az egyházközségben elhunyt Nád-Duris Anna-Mária (82).

 

A Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt majláthfalvi katolikus templomban augusztus 13-án, vasárnap 10 órától vasárnapi szentmisét tartanak. A templombúcsúi szentmise augusztus 14-én, hétfőn 18 órakor kezdődik vendégpapok részvételével. Főcelebráns és ünnepi szónok, ft. Heinnrich József tiszteletbeli főesperes, óteleki plébános. Augusztus 15-én, kedden 10 órától Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrálnak. Az ünnepi alkalmakra szeretettel várják a híveket.

 

A lippai katolikus egyházközséghez tartozó Széphelyen Munteanu Valentin házasságot kötött Iovanos Isabela Gabriellával. Az egyházközségben elhunyt Papp Mária (92).

 

Az arad-belvárosi református templomban vasárnap 10, illetve 18 órakor kezdőnek az istentiszteletek. A kettő között a gyülekezethez tartozó Angyalkúton 10, Majláthfalván 15 órától lesz istentisztelet. Aradon csütörtökön 18 órától bibliaórát tartanak.

 

A Mosóczy-telepi református parókián naponta 10–12, illetve 17–19 óra között várják a szenvedélybetegeket vagy a hozzátartozóikat. Meghallgatják a gondjaikat, amelyekkel kapcsolatban tanácsokkal szolgálnak.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától úrvacsorával egybekötött magyar nyelvű istentiszteletet tartanak. Utána agapé az imateremben.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet tagjainak jelentős része péntektől vasárnapig (aug. 4–6.) a debreceni Főnix csarnokban megrendezésre kerülő MABAVIT-on vesz részt. A baptisták világot átölelő nagy seregszemléjén jelen lesz és igét hirdet Paul Msiza a Világszövetség elnöke is. Ugyanakkor az 500 fős nagy kórus dicsőítő énekeiben az aradiak is részt vesznek.

 

 

 

A helyi gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Hőgye Lajos szolgál, majd ezt követi a hűséges veterán, Vincze Ferenc igehirdetése. Az esti istentiszteleten Az Úr az igaz bíró címmel hangzik el prédikáció Simon András lelkipásztor részéről. Az alkalmi szolgálatokat Kürti Csaba vezeti.

 

Az arad-kisszentmiklósi magyar baptista gyülekezet imaházmegnyitói istentiszteletet tart augusztus 13-án, vasárnap délelőtt 10 órától és délután 4 órától. Az új imaház építését 2014 augusztusában kezdtük el Isten segítségével, és ez év júniusában sikerült használatba is venni. Szeretnénk ünnepélyes keretek között hálát adni Istennek, hogy a gyülekezet terve megvalósult, és imádságban az Ő dicséretére ajánlani az új imatermet. Nagy örömmel várjuk a megnyitóra mindazokat, akik bármilyen formában hozzájárultak az építkezéshez, majd az azt követő közös ebédre is. Részvételi szándékát kérem, jelezze július 30-ig a következő telefonszámon: 0735-500-886 (dr. Sallai Jakab), vagy e-mail címen: jakabsallai@gmail.com.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

 

 

Hunyad

 

A dévai belvárosi római katolikus egyházközségbenhétfőn kísérték utolsó földi útjára a sárfalvi repülőtéri balesetben elhunyt Dávid Johan Pault (17).

A dévai unitárius egyházközségben a vasárnapi istentisztelet 12 órakor kezdődik.

A vajdahunyadi református egyházközségben gyermek-bibliahétre került sor a héten.

A lupényi római katolikus egyházközségbenszombaton keresztelik Daigen Antalt.


Temes

A lugosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Blaga Maria (59), Bernhardt Robert Peter (61), Coman Alfred (62), Harambașa Iosif (91).

A nagyszentmiklósi római katolikus templomban megkeresztelték Bodri Mathias Nicolast.

 

 

Temesvár

 

A belvárosi római katolikus egyházközségbenelhalálozott Zăbava Erwin (31).

A gyárvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Kovács Arianát, Rocșoreanu Dariust, Negel Sofia Anastasiát. Házasságot kötött Gabor Flaviu és Danul Romana, Mercescu Lucian és Szőlősi Ibolya, Rocșoreanu Cosmin és Fiusteș Petronela, Szellelki Adorján és Peptan Andreea. Az egyházközségben elhalálozott Lovász Rozália (87), Manderscheidt Iosif Ioan (73).

A józsefvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Păuleț Antonelát, Rus Havát, Răchnea Noaht. Házasságot kötött Stillers Andreas és Iacobescu Violeta, Galațanu Sergiu és Cimpoeșu Diana. Az egyházközségben elhalálozott Kóczi Erzsébet (64), Boros László (68), Zelinka Ferenc (75), Calmacov Terézia (83), Luțai Elisabeta (79), Szőcs Gyula (53). 

A mehalai római katolikus templomban megkeresztelték Wolf Olivert, Secula Andreit, Secula Iuliát, Brittiș Sebastian Adriant, Argio Rosalinda Melindát. Házasságot kötött Cuiaua Eugen és Trifan Furdea Oana, Wolf Mihai Alin és Ardealu Carina. Az egyházközségben elhalálozott Farkas István (58), Gulyás János (78).

A belvárosi református templomban házasságot kötött Kozma András és Ocneanu Ancuța. Az egyházközségben elhalálozott Pilcz Mária (87).

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'