Hétfõ, 2018. július 16., 23.11

Egyházaink hírei

 
 
2017. augusztus 17., 17.25
Csütörtök

„Ezt mondja az Úr: tartsátok meg a törvényt, szabjátok tetteiteket az igazsághoz, mert nemsokára eljön szabadításom és megnyilvánul igazságom.”)

(Iz. 56, 1, 6.)

 

Arad

 

Az arad-belvárosi katolikus templomban augusztus 20-án, vasárnap, Szent István ünnepén 17 órától ünnepélyes szentmisét tartanak államalapító királyunk tiszteletére, szentbeszédet mond ft. Sándor Tivadar arad-gáji plébános. A templomban szombaton 17.30 órakor Gagyi Tamás házasságot köt Medelean Ralucával.

 

A Mosóczy-telepi katolikus templomban Takács József házasságot kötött Szabó Erikával.

 

A Szent István tiszteletére felszentelt zimándközi katolikus templomban vasárnap 10 órakor kezdődik az ünnepélyes búcsúi szentmise, ahol szentbeszédet mond ft. Sándor Balázs kórházlelkész. Az ünnepségre szeretettel várják a híveket.

 

Az arad-belvárosi református templomban vasárnap 10, illetve 18 órakor kezdődik az istentisztelet. Hasonló alkalomra kerül sor ugyanaznap 12 órától a gyülekezethez tartozó Angyalkúton. Aradon csütörtökön 18 órától bibliaórát tartanak. Most szombaton az Aranyosfőn működő gyülekezeti táborban köszöntik 50. házassági évfordulójukon id. Julinszky Lászlót és feleségét, Franciskát. Az arad-belvárosi templomban vasárnap 14 órakor keresztelik meg Papp Csaba és Birchi Anca, Papp Márk Eduárd nevű gyermekét.

 

A Mosóczy-telepi református parókián naponta 10–12, illetve 17–19 óra között várják a szenvedélybetegeket vagy a hozzátartozóikat. Meghallgatják a gondjaikat, amelyekkel kapcsolatban tanácsokkal szolgálnak. Ugyancsak a parókián lehet jelentkezni a szeptember 4–10. között tervezett gyógyító konferenciára, ahova felekezeti és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül várják a gyógyulni vágyókat. Ezt megelőzően, augusztus 21-től a gyülekezet kladovai táborában Deák Bálint simonyifalvi evangélikus-lutheránus lelkipásztor vezetésével angol nyelvtanfolyamot szerveznek gyermekek és fiatalok részére. A táborba még elfogadnak jelentkezőket. A gyülekezetben elhunyt Ghionea Katalin (91).

 

Az arad-gáji református gyülekezetben vasárnap 10, illetve 18 órától kezdődnek az istentiszteletek. A templomban szombaton 17 órakor köt házasságot Cimpoaie Sebastian és Borbély Katalin.

 

A nagyzerindi református gyülekezetben hétfőtől péntekig szervezik meg a bibliahetet gyermekek számára. A naponta 10–13 óra között tervezett foglalkozásokra szeretettel várják a gyermekeket és az ifjakat.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától magyar nyelvű istentiszteletet tartanak.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Kiss Viktor és Csapó Mátyás hirdetik az imádságra buzdító igét „Magasztaljuk a történelmet irányító Urat!” címmel. Ezt követi a délelőtti igehirdetés, amelyben az Istenhez való kapcsolódás megkülönböztetett, tiszteletteljes voltát emeli ki Simon András lelkipásztor. Az esti istentiszteleten folytatódik Ámos próféta levelének tanulmányozása. Az igehirdetés címe: Az „Urat keressétek és éltek.” Az alkalmi szolgálatokat Szűcs Norbert vezeti.

 

Hunyad

 

A dévai református egyházközségben jövő héten hétfőtől péntekig reggel 9 órától délután 4 óráig bibliahét lesz gyermekek számára a Melite Házban. Múlt héten búcsúztatták László Dénest (55) és Csapó Ilonát (88).

A csernakeresztúri római katolikus egyházközségbencsütörtökön kísérték utolsó földi útjára Német Józsefet (64), pénteken pedig Sebestyén Istvánt (60) búcsúztatják. Szombaton 12 órától Piskin a Szent István templombúcsúra kerül sor.

A vajdahunyadi református egyházközségben kedden búcsúztatták Kovács Barbarát (80).

A petrozsényi római katolikus egyházközségbenpénteken kísérik utolsó földi útjára Avrămuţiu Erzsébetet (79). Szombaton fogad örök hűséget egymásnak Takács Lóránd Mihály és Savu Loredana, illetve Jánosi Zoltán Attila és Perneş Anamaria.

A lupényi római katolikus egyházközségbenszombaton kísérik utolsó földi útjára Nagy Ceciliát (78), szombaton pedig Urikányban fogad örök hűséget egymásnak a moldvai csángó származású Avădanei Răzvan és Căluşeru Adriana.

 

Krassó-Szörény

 

A resicabányai Havas Boldogasszony plébánia hírei

 

· Hétfőn, augusztus 21-én 20 órától jegyes oktatást tartunk.

· Szombaton 15 órakor Vașvari Roland és Onu Loredana Florentina esküvője lesz, 16 órakor pedig David Emanuel Daniel și Dulan Andrada esküvőjére kerül sor, 16.30 órakor megkereszteljük David Saraht.

 

Pál József Csaba

 

Temes

 

Templombúcsú a temesvár-szabadfalui egyházközségben

A temesvár-szabadfalui római katolikus plébániához tartozó temessági közösség augusztus 19-én, szombaton ünnepli a templombúcsút. Msgr. Wonerth László kanonok, szabadfalui plébános meghívására a szentmisét 11.30 órai kezdettel ft. Bakó László püspöki titkár celebrálja.

A szabadfalui római katolikus közösség augusztus 20-án, vasárnap ünnepli a Szent Rókus-templom felszentelésének 240. évfordulóját és a templombúcsút. Az ünnepi liturgiát 10 órakor Msgr. Wonerth László kanonok mutatja be. A szentmisén énekel a szabadfalui templomkórus és a St. Gilgeni plébánia (Ausztria) csoportja, orgonán játszik Cristian Roşoagă, közreműködik Lucian Furda hegedűművész. A szentmisét követően a plébánia udvarán szeretetvendégségre kerül sor, muzsikál a Pink együttes.

 

A lugosi római katolikus templomban házasságot kötött Blaj Robert Alexandru és Iancu Mirela. Az egyházközségben elhalálozott Müller Iosif Ștefan Alfred (64), Simonka Magdolna (83).

A dettai római katolikus templomban házasságot kötött Mihai Marian Gheorghiță és Jufă Maria Mădălina, Horodinschi Marius és Pârvu Alexandra Aurelia.

A nagyszentmiklósi római katolikus templomban megkeresztelték Pop Ingridet. Házasságot kötött Pop Virgil és Crăciun Claudia.

Az óteleki római katolikus plébániához tartozó Keresztesen vasárnap 10 órakor Szent István-napi templombúcsút tartanak. Ft. Heinrich József óteleki plébános meghívására a szentmisét celebrálja és szentbeszédet mond ft. Teffenhart István ny. lelkipásztor (Szatmári egyházmegye).

A gátaljai római katolikus templomban megkeresztelték Katona Anna Szófiát, Cârlig Antonia Sofiát. Az egyházközségben elhalálozott Farkas Klára (87), Furic Șarlota (83), Bencs Ianko (50), Kálmán Irén Gizella (59).

A lugosi református templomban vasárnap az új kenyér ünnepe alkalmából 10 órakor, Karánsebesen 13.30 órakor, Nándorhegyen 15 órakor istentisztelet úrvacsoraosztással. Lugoson megkeresztelték Farkas Péter Radut.

A végvári református templomban augusztus 20-án, vasárnap, az új kenyér ünnepe alkalmából 10 órakor istentisztelet úrvacsoraosztással.

 

 

 

Temesvár

 

A belvárosi római katolikus templomban házasságot kötött Zsák Ștefan és Polacek Andreea, Miniov Paul és Mazur Kelly. Az egyházközségben elhalálozott Ionescu Eva (83), Ticlea Anna (82).

A gyárvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Stoie Mădălina Monicát. Házasságot kötött Avădanei Iustin és Szarvadi Mária, Costescu Daniel és Mike Lavinia, Kalbach Joseph és Papp Anna Mária, Pál Albert és Vrabie Elena, Jiconiu Sorin és Mariquinha Kanina.

Az erzsébetvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Peity Ștefania Patriciát. Házasságot kötött Voinea Adelin és Dan Timea, Kiss-Heim Valentin és Győrfi Hajnalka Tímea, Szabó Felix és Păun Florina.

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'