Péntek, 2018. szeptember 21., 08.54

Egyházaink hírei

Egyházaink hírei
Egyházaink hírei

„Egyikünk sem él csak önmagáért és egyikünk sem hal meg csak önmagáért. Amíg élünk, Istennek élünk, és ha meghalunk, Istennek halunk meg.”

(Róm. 14, 7.)

 

Arad

Az arad-belvárosi katolikus templomban szombaton 17 órakor keresztelik meg Körömi Évát. Hittanórára várják mindazon gyermekeket, akik első szentáldozásra, illetve azokat a fiatalokat, akik bérmálásra készülnek. Jelentkezni a plébániairodán lehet.

 

A Kis Szent Teréz tiszteletére felszentelt arad-ségai katolikus templomban október 1-jén, vasárnap 10.30 órától kezdődik a magyar, 12.30 órától a román nyelvű búcsúi szentmise. Az ünnepélyes szertartásokra szeretettel várják a híveket Arad minden kerületéből.

 

Az újaradi katolikus egyházközség legnagyobb ünnepségét, a Kirchweih, templombúcsút vasárnap tartják, amit a német népviseletbe öltözött fiatal pároknak a központban való felvonulása vezet fel. 9 órakor találkoznak a többi meghívottal, vendéggel a Német Demokrata Fórum székházában (Temesvári út 40. sz.), majd 9.30 óra körül a rozmaringcsokrot hordozó pár nyomában elindulnak az újaradi római katolikus templom felé, ahol 10 órakor kezdődik az ünnepi szertartás. A Kirchweih a parókia udvarán tartott fogadással folytatódik 11 órakor, 12 órakor felavatják a német fórum új székhelyét (a CEC mellett).

Az ünnepség a 16.30 órától beütemezett kulturális programmal zárul, melynek egyik fénypontja a szimbolikus rozmaring-csokor elárverezése lesz.

A rendezvény az aradi székhelyű Banat-Ja Kulturális Kör szervezésével valósul meg.

 

A majláthfalvi katolikus templomban vasárnap a közösségi szentmisén megkeresztelik Berezovski Liviát. Az egyházközségben elhunyt Templer Ferenc (75), Szobolai Erzsébet (83), valamint Aranyos Mátyás (83) tanító.

 

Arad-belvárosi református templomban vasárnap 10, illetve 18 órakor kezdődik az istentisztelet. A kettő között 15 órától a majláthfalvi gyülekezetben lesz istentisztelet. Aradon csütörtökön 18 órától bibliaóra.

 

A Mosócy-telepi református gyülekezet kladovai nyári táborában tegnaptól házaspárok számára szerveznek tábort, ahol Botos Csaba somosdi lelkipásztor tart előadásokat. Az aradi gyülekezetben szombaton 17 órától bibliaórát, vasárnap 10 órától istentiszteletet tartanak, ahol ugyancsak Botos Csaba lelkipásztor szolgál.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától magyar nyelvű istentiszteletet tartanak.

 

Az Arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Szűcs Norbert és Kürti Szabolcs szólják az imára buzdító igét. Téma: könyörögjünk Isten gyermekeinek egységéért. A délelőtti igehirdetés „Kéznyújtás a közösség érdekében” címmel hangzik el Simon András lelkipásztor részéről. Az esti istentiszteleten folytatódik Ámász próféta könyvének tanulmányozása. Az alkalmi szolgálatokat Hasas Dávid vezeti.

 

 

Hunyad

 

A petrozsényi római katolikus egyházközségben e héten temették a 87 éves korában elhunyt Meier Ilonát.

A vajdahunyadi református egyházközségben szeptember 22-én fogadják az Alphen an der Rijn-i holland testvérgyülekezet nyolctagú küldöttségét.

A dévai unitárius templomban vasárnap délután 16 órától tartják az ökomenikus tanévnyitó istentiszteletet.

 

 

Temes

 

A lugosi római katolikus templomban házasságot kötött Popa Ioan Marius és Puichi Denisa Bianca. Az egyházközségben elhalálozott Schwertner Agnes Wilhelmina (65).

A dettai plébániához tartozó gyéri római katolikus templombanházasságot kötött Balázs Zoltán és Dunca Gabriela Anamaria.

A gátaljai római katolikus egyházközségben elhalálozott Kopornyai Gyöngyi (44).

Az óteleki plébániához tartozó öregfalui római katolikus templomban házasságot kötött Schmidt Benjamin és Pop Bettina.

 

 

 

Temesvár

 

A gyárvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Filipescu Carlát, Penescu Luizát. Házasságot kötött Monoz Juan Lopez és Susan Ioana Raluca, Dulin Vladimir és Petra Maria, Munteanu Cristian és Florea Cristina, Pop Marius és Pop Petronela, Pascu Alex Cristian és Cucuteanu Ana Mirela. Az egyházközségben elhalálozott Lutz Francisc (93), Kecskés István (82), Nicolicin Ivan Svetozar (61), Kerekes András (90).

A józsefvárosi római katolikus templomban házasságot kötött Moisescu Lucian és Drăgan Cristina Andreea, Lakatos Attila Mátyás és Irimie Emilia Luminița.

A belvárosi református egyházközségben elhalálozott Varga József (85) és Nagy Ilona (93).

Az újkissodai református templomban szombaton 10 órakor egyházmegyei presbiteri konferencia a reformáció 500 évfordulója alkalmából.

A vöröscsárdai református egyházközségben elhalálozott Erdődi Endre (60).

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'