MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.52

Egyházaink hírei

 
 
2018. január 18., 16.17
Csütörtök

„Azt mondom tehát, testvérek: Az idő rövid, azért akinek van felesége, éljen úgy, mintha nem volna, aki sír, mintha nem sírna, aki örül, mintha nem örülne, aki vásárol, mintha meg sem tartaná, s aki felhasználja a világ dolgait, mintha nem élne velük, mert ez a világ elmúlik.”

(1Kor 7, 29–31.)

 

 

Arad

 

Az arad-belvárosi római katolikus templomban január 22-én, hétfőn 17 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet a keresztények egységéért. Csütörtökön az esti szentmise után énekes vesperást végeznek. A templomban szombaton köt házasságot Duka Róbert, Mód Szilvia Évával. Az egyházközségben elhunyt Schmak Zsófia (73).

 

Az arad-mikelakai római katolikus parókián jövő héten a megszokott program szerint elkezdődnek a felkészítő hittanórák az I. szentáldozásra, illetve bérmálásra. Az egyházközségben elhunyt Kovács Éva Emma (80) és Gergely Rozália (82).

 

A pécskai római katolikus egyházközségben elhunyt Csatlós Sándor (80) és Zavoda Jolánta (85). Szombaton délután keresztelik meg Poenari Vanessát.

 

A majláthfalvi római katolikus egyházközséghez tartozó Monostoron elhunyt Salai Ana (89).

 

Az arad-belvárosi református gyülekezetben vasárnap 10, illetve 17 órakor kezdődik az istentisztelet, csütörtökön 17 órától tartják a keresztények egységéért szervezett ökumenikus istentisztelet. A gyülekezetben elhunyt Komáromi Lídia (96).

 

A Mosóczy-telepi református gyülekezetben szombaton 12 órától gyermek istentiszteletet, 14 órától kátéórát, 17 órától ifjúsági bibliaórát tartanak. Vasárnap az istentiszteletek 10, illetve 17 órakor kezdődnek, közöttük 14 órától istentisztelet a gyülekezethez tartozó Németszentpéteren.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus gyülekezetben vasárnap 10 órától magyar nyelvű istentiszteletet, csütörtökön 17 órától bibliaórát tartanak. Szerdán 17 órától itt kerül sor a Keresztények egysége jegyében szervezett ökumenikus imahét istentiszteletére.

 

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus imateremben szombaton 11 órától konfirmációi előkészítőt, vasárnap 11 órától istentiszteletet tartanak.

 

A simonyifalvi evangélikus-lutheránus gyülekezetben ma 17 órakor kezdődik a tiniklub, szombaton 9.30 órától kátéórát, 11 órától vallásórát szerveznek. Vasárnap 10 órától istentisztelet Simonyifalván, 15 órától Szapáryligeten.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Hegyi Dénes és ifj. Ilyés Lajos szolgál igével, amelyben a folyamatos imaélet szükségességére hívják fel az imádkozók figyelmét. Ezt követően 10, majd este 6 órától Beke László magyarországi vendég lelkipásztor – családterapeuta – előadására kerül sor, amelyen az Isten áldotta családi élet gondolatkörét bontja ki a hallgatók előtt. Ugyanakkor a lelkipásztor felesége, Beke Bettyna színesen felépített szolgálatára is sor kerül. A rendezők, valamint a vendég házaspár szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

 

Hunyad

 

A dévai belvárosi római katolikus egyházközségbenmúlt szombaton kísérték utolsó földi útjára Hompot Máriát (77).

A dévai Szent Antal (csángótelepi) római katolikus egyházközségben vasárnap keresztelik Berei Antónia és Berei Antónió ikerpárt.

A vajdahunyadi református egyházközségbencsütörtökön búcsúztatták Rusovszki Rozáliát (76).

A petrozsényi református egyházközségbenszombaton kísérik utolsó földi útjára Szabó Olga Melindát (62).

 

Krassó-Szörény

 

A resicabányai Havas Boldogasszony plébánia hírei

 

· Vasárnap, január 21-én 18.30 órakor az ökumenikus imaestet az evangélikus templomban tartjuk, hétfőn a govondári római katolikus templomban, kedden a govondári görög katolikus templomban, szerdán az idősek otthona udvarában lévő Szent Péter és Pál-ortodox templomban, csütörtökön a mi templomunkban.

· Kedden 16.30 órakor az elsőáldozók szüleinek lesz találkozója.

 

Pál József Csabafőesperes-plébános

 

Temes

 

Gyermektalálkozó és ifjúsági szentmise

Január 20-án, szombaton 11 órai kezdettel gyermektalálkozóra kerül sor a temesvár-józsefvárosi plébánián. A találkozó témája: Én is Isten gyermeke vagyok. Vasárnap 11.30 órai kezdettel ifjúsági szentmise lesz a plébániatemplomban.

 

Nőszövetségek ökumenikus imája

A keresztény egységért tartott imanapok keretében január 25-én, csütörtökön 17 órakor katolikus, református és evangélikus nőszövetségek ökumenikus imájára kerül sor a temesvár-józsefvárosi új plébániaközpont közösségi termében.

 

A gyárvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Józsa Mathiast, Veress Filipet, Wingert Sofiát, Pacsanovski Răzvan Andreit, Jusztin Augustin Lucát. Az egyházközségben elhalálozott Szabadai Ilona (87), Fris Ioan (71), Zeller Julianna (89).

 

A józsefvárosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Tănase Ana Lili (89), Popa Bingert Terezia (81).

 

A mehalai római katolikus egyházközségben elhalálozott Balog Veronika (85), Fekete Károly (80), Hollósi Margit (76).

 

Az újkissodai római katolikus egyházközségben elhalálozott Nagy Lajos (74), Tizler Anna (98).

 

A lugosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Grosz Wilhelm (89), Crivan Ladislau Alexandru (78), Bernhardt Maria (84).

 

A zsombolyai római katolikus templomban megkeresztelték Nicolin Nikit.

 

A gátaljai római katolikus egyházközségben elhalálozott Magyar Julianna (89).

 

A temesvár-belvárosi református egyházközségben elhalálozott Popa Rozália (77).

 

A végvári református templomban január 21–28. között imahét lesz a krisztushívők egységéért. Az istentiszteletek délután 5 órakor kezdődnek.

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'