JelenHaz
Szerda, 2019. július 24., 09.26

Egyházaink hírei

 
 
2019. január 03., 17.28
Csütörtök

Arad

Az arad-belvárosi római katolikus templomban január5-én, szombaton 17 órakor lesz az ünnepélyes vízszentelés. Január 6-án, vasárnap szentségimádást tartanak 15 órakor német, 16 órakor magyar nyelven. Csütörtökön az esti szentmise után énekes vesperást végeznek. Elhunyt Spendán István (59).

 

Az arad-ségai római katolikus templomban megkeresztelték Szögi Ferdinánd Olivért, Horváth Lizett Dominikát és Smetec Antoniát. Szögi Árpád házasságot kötött Polónyi Herminával. Elhunyt Hatfaludi Anna (76).

 

Az arad-mikelakai római katolikus templomban a vasárnap 9.30 órakor kezdődő román, illetve a 10.45 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmisék alkalmával vízszentelést tartanak, a szenteltvízből haza is lehet vinni.

 

Az arad-belvárosi református gyülekezetben vasárnap 10, illetve 17 órakor kezdődnek az istentiszteletek. Elhunyt Andrási Károly (77).

 

A Mosóczy-telepi református gyülekezetben ma 18 órakor kezdődik a presbiteri gyűlés. Szombaton 12 órától gyermek istentisztelet, 17 órától ifjúsági bibliaóra. Vasárnap a 10, illetve 18 órakor kezdődő istentiszteletek között 14 órától Németszentpéteren lesz hasonló alkalom.

 

Az arad-gáji református gyülekezetben Szilveszter napján, illetve január elsején megtartott istentiszteletekre 3 mozgássérült hívet is elhoztak. A templomban vasárnap 10, illetve 17 órától lesz istentisztelet.

 

A nagyzerindi református templomban vasárnap 10.30 órakor kezdődő istentiszteleten keresztelik meg Higyed Csaba és Vincze Edvina Higyed-Vincze Dávid nevű gyermekét.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus imateremben vasárnap 10 órától úrvacsorás istentiszteletet tartanak, utána szeretetvendégség. Csütörtökön 17 órától bibliaórát tartanak.

 

A simonyifalvi evangélikus-lutheránus gyülekezetben vasárnap 10 órakor kezdődik az istentisztelet.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet közössége január 6-án, az imahét záró vasárnapján hálát ad azért, hogy biztos oltalmunk az Úr. Az igét szólja Kürti Tamás és Hasas Dávid. A délelőtti igehirdetés Azért létezni, hogy Krisztus ismert legyen címmel hangzik el Simon András lelkipásztor részéről, majd a közösség úrvacsorához járul. Az esti istentisztelet az első teremtés gondolatkörét taglalja. Az alkalmi szolgálatokat ifj. Ilyés Lajos vezeti.

 

 

Hunyad

 

A dévai telepi római katolikus egyházközségben az elmúlt héten temették a 72 éves korában elhunyt Illés Annát. Szent Család vasárnapján 13 jubiláló házaspár újította meg házassági esküjét a Páduai Szent Antal-templomban. Január 7-én 18 órától szentmise keretében emlékeznek meg a bukovinai székelyek dévai betelepítéséről, majd megkoszorúzzák a templomkertben álló emlékkeresztet.

A dévai városi római katolikus egyházközségben december 30-án kötött házasságot Covrig Cosmin és Lukács Giulia. Ma fejeződik be a házszentelés, melynek során 480 családot kerestek fel.

A dél-nyugat erdélyi unitárius egyházközségben vasárnap reggel 10 órától lesz istentisztelet Déván, 12 órától Vajdahunyadon.

A vajdahunyadi református egyházközségben e héten temetik a 86 éves korában elhunyt Scheiner Andrást.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'