JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 09.40

Felhívás virágvasárnapi felvonulásra

Resicabányán az ortodox és a római katolikus egyház ifjúsági csoportjai lelkészeikkel együtt virágvasárnapi felvonulást szerveznek. Április 17-én 19 órától a városközpontból az Atheneum dombig haladhatnak együtt mindazok, akik számára fontos a keresztyén értékrend. 

Az eseményen jelen lesz őszentsége Lucian karánsebesi püspök, valamint Mihai Stepănescu polgármester. A szervezők mindenkit szeretettel hívnak és várnak az eseményre és kérik, hogy fűzfaágakat, gyertyákat vagy virágokat hozzanak magukkal.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: hozzászóló / Vasárnap, 2011. április 17., 09.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Vannak hozzászólók,akik irni és olvasni megtanultak,olvasnak és irnak,de nem gondolkodnak és tévesnek vélnek a tévesen leirtakkal nem azonos minden álláspontot!
Hozzászólt: Tóth jános / Szombat, 2011. április 16., 22.04 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ez most vallási vagy politikai vita? Ha mindakettő, akkor gondolom, hogy téves!
Hozzászólt: olvasónak / Szombat, 2011. április 16., 13.39 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hagyan ismerhet bármilyen értékrendet is,mikor a mai újságirók és lapszerkesztők (tisztelet a kivételnek)csupán irni tudnak,de gondolkodni és olvasni már nem!
Hozzászólt: olvasó / Szombat, 2011. április 16., 11.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Nem csodálkozom, hogy a hir kozzétevője, aki "keresztyén" értékrendet emlit, nem ismerheti a katolikus egyházban használatos elnevezéseket és szellemet. Innen a, politikai rendezvényeken használt, "felvonulás" szó emlitése.
Hozzászólt: körmenet / Péntek, 2011. április 15., 22.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Csodálkozom a resicabányai felvonuláson.A római katolikus egyház nem szervez és nem rendez soha felvonulásokat (mint máj. 1.vagy aug.23)sem tüntetéseket.Ezen az események egészem más elnevezésüek és egészen más jellegűek és semmi közük a keresztyén értékrendhez!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'