Péntek, 2018. október 19., 01.01

Ft. és ns. Király Árpád marosi főesperes 60 éves

Ünnepelt és ünneplők együtt énekeltek
Ünnepelt és ünneplők együtt énekeltek

Hétfőn a hívekkel zsúfolásig megtelt arad-ségai római katolikus templomban koncelebrációs szentmisét tartottak ft. és ns. Király Árpád marosi főesperes, arad-ségai plébános 60. születésnapja alkalmából. A msgr. Johann Dirschl püspöki helynök vezetésével mintegy 40 pap és egyházi méltóság, továbbá Arad és a megye magyar vezetőinek a részvételével megtartott szertartáson az ünnepelt meghatódva mondott köszönetet a részvételért a paptestvéreknek és a templomot megtöltő híveknek. Visszaemlékezett születésének körülményeire, szüleire. Mély megrendüléssel magyarul, majd románul elevenítette fel az édesanyjához fűződő emlékeit, a közelmúltban elhunyt édesapjának gyermeke taníttatásában tanúsított áldozatvállalását, bajtól óvó szeretetét, hálát adva mindkettőjüknek.

Főleg azonban Istennek adott hálát az eltelt 60 évben kapott áldásokért, a kegyelemért és arra kérte: adjon neki további bizalmat a szolgálathoz a földi nagycsaládja, hívei körében!

A megható szertartás végén az ünnepelt a híveket az udvaron tartott szeretetvendégségre, a meghívottakat a hittanteremben adott fogadásra hívta. Ennek csúcspontját jelentette a hívek által az ünnepelt tiszteletére készített, a 60-as számmal ellátott három, köztük a jókora méretű bibliát jelképező díszes tortának a megvágása.

Ft. és ns. Király Árpád főesperes-plébános úrnak a Nyugati Jelen és a Jelen Ház munkaközössége is szeretettel gratulál a 60. születésnapján, egyben megköszönik, amiért minden évben megszenteli a Jelen Házat, illetve tevékenyen közreműködik az újság Hitélet oldalának heti rendszerességgel történő szerkesztésében.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Attila / Szombat, 2017. december 02., 18.22 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Isten éltesse sokáig !!!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'