https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 09.50

Igei útravalók, lélekemelő koncert

A tartalmas nyitórendezvényen fájdalmasan kevesen vettek részt
A tartalmas nyitórendezvényen fájdalmasan kevesen vettek részt

Tegnap 16 órakor a példásan felújított aradi evangélikus-lutheránus templomban ökumenikus istentisztelettel indult az egyházak részéről Aradi Magyar Napok idei programsorozata. Köszöntőjében nt. Jakab István lelkipásztor János evangéliuma 8. verse 30-31. szakaszaiból kiindulva, a szabadság gondolatkörét ecsetelte több szempontból, abban a tudatban, hogy 169 évvel ezelőtt a vértanúkban is hasonló gondolatok fogalmazódhattak meg. Utána nt. Baracsi Levente és Baracsiné Dávid Zsuzsanna arad-belvárosi református lelkipásztorok, Bátkai Sándor, a belvárosi baptista gyülekezet elöljárója, valamint nt. Gyurkócza Aranka börtönlelkész mondott a szabadsággal kapcsolatos igei köszöntőt. Azok között a gyülekezet kántora, Kiss Mihály alkalmi orgonajátékkal szolgált. Az igei köszöntők után nt. Jakab István lelkipásztor bekonferálta Nagy Andrea orgonaművész ünnepi koncertjét, amiben elhangzott: Liszt Ferenc: Nun danket alle Gott; Théodore Dubois: Cantiléne religiense; Léon Boellmann: Toccata; Christian Erbach: Canzone; Georg Muffat: Toccata prima; Tomaso Albinoni: Adagio és J. S. Bach: d-moll Toccata és Fugája.

A lélekemelő koncert végén a Bognár Levente alpolgármester, Szabó Mihály aradi tanácsos, Hadnagy Dénes RMDSZ választmányi elnök és Fekete Károly, a Művelődési Szakbizottság elnöke társaságában jelen volt Faragó Péter parlamenti képviselő, RMDSZ megyei elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Köszönetet mondott a művésznőnek a csodálatos hangversenyért; a házigazdáknak, amiért újra a példásan felújított, kiváló akusztikával rendelkező evangélikus-lutheránus templomban nyithatták meg az Aradi Magyar Napok programját. Ugyanakkor köszönetet mondott az aradi tanácsosoknak, amiért pénzt szereztek az Aradi Magyar Napok programjainak a megszervezéséhez. Végszavában mindenkit meghívott, illetve jó szórakozást kívánt az egyhetes programhoz.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Elvira / Szombat, 2018. október 27., 22.48 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Talàn azért voltak annyira kevesen mert ebben a templomban csúfoltàk meg leginkàbb a szabadsàgot ! Gondoljunk arra a sok evangélikusra akik szanaszét keresik a vàros templomaiban az Úr Isten üzenetét! Ebben a templomban szabadsàgról beszélni ... igazi csúfolodàs !

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'