MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.18
Családi vasárnap Déván

Jézus szeret minden kicsi gyereket…

(Fotók: Dévai Református Egyház)
(Fotók: Dévai Református Egyház)

Családi vasárnapot tartottak a dévai református gyülekezetben, június 18-án. Az istentisztelet végén sor került a vallásórás gyerekek tanévzárójára is.

Kicsik és nagyok együtt ünnepelték a vakáció érkezését a dévai református gyülekezetben, hálát adva a frissen befejeződött tanév sikereiért, áldást kérve a küszöbön álló vakációra. A különleges istentiszteleten a főszerepelők a gyerekek voltak, akik a gyülekezet előtt kaptak helyet, és a gyülekezet életében először a prédikáció is elsősorban nekik szólt. Akadt azonban jó néhány értékes gondolat a felnőttek számára is.

Rátoni Csaba lelkipásztor hirdette az Igét, Márk 10: 13–16 alapján:

„Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba.”  Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.”

A laza, interaktív, barátságos hangnemben folyó prédikáció elején a gyerekek ajándékot kaptak: egy papírra rajzolt szívet, nem véletlenül, hiszen a hozzájuk szóló fő gondolat az volt, hogy Jézus szereti a gyerekeket is.

A felnőttek értékes útmutatást kaptak afelől, hogyan nevelhetnek Istenben bízó ifjakat a most még kicsi gyermekekből: egyszerűen kézen kell fogni őket és Jézus elé vinni, legyen szó Istentiszteletről, vagy vallásóráról. Nem baj, ha úgy tűnik, hogy a kicsik nem figyelnek a prédikációra, a templomban elhangzó üzenet apró magocskaként megbújik a friss, mindenre fogékony elméjükben, hogy kitartó ápolással szárba szökkenhessen, és a hit gyümölcsét teremhesse.

Az istentiszteletet követően Rátoni Tímea tiszteletes asszony irányításával a vallásórás gyerekek számot adtak az elmúlt évben felhalmozott tudásukról. A tiszteletes asszony megköszönte a szülők áldozatvállalását, akik rendszeresen vallásórára vitték a gyerekeiket.

„Isten úgy teremtett bennünket, hogy egy űr van a szívünkben, amit csakis Vele tudunk betölteni. Ezért nagyon fontos, hogy már a kisgyermekek is halljanak, tanuljanak Istenről, Isten szeretetéről. A vallásórák elsődleges célja, hogy a gyermekek megismerhessék Isten szeretetből fakadó csodáit” – fogalmazott bevezetőjében Rátoni Tímea.

Az istentiszteleten szolgált a gyülekezet énekkara, Lengyel Izabella vezetésével, de bekapcsolódott a közös éneklésbe a gyülekezet is. A családi vasárnap közös ebéddel, vidám együttléttel folytatódott, majd játékkal ért véget.

 

Csatlós Erzsébet tudósítása


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'