Szombat, 2018. október 20., 08.13
Olvasóink írják

Mert úgy szerette...

 
2017. december 20., 17.37
Szerda

Karácsonyról az a hír járja, hogy a szeretet ünnepe. Olyan elcsépeltté, közhellyé vált, azonban meggyőződésem, hogy ennél sokkal többről van szó. Szeretném az olvasó figyelmét egy más dimenzióba irányítani, éspedig Istenre, az Atyára, aki úgy szerette ezt a világot, úgy szerette az egész emberiséget, hogy bölcsen eltervezte, hogyan menthet meg minket elveszett állapotunkból. Sokan gondolják azt magukról, hogy ők nem elveszettek, azonban van egy rossz hírem, kedves olvasó, az hogy te magad is elveszett ember vagy, akár elhiszed, akár nem.

De máris mondom a jó hírt, Jézus azért jött, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett. Hogy mi köze ennek a karácsonyhoz? Ez a Jézus születésnapja! Őt ünnepeljük, hiszen csodálatos dolog történt azon az éjszakán, és nemcsak akkor, hanem Jézus egész földi életét csodák jellemezték. A karácsony valóban a szeretet ünnepe, csakhogy nem a mi szeretetünké... azon van még mit csiszolni bőven, hanem az Atya szeretete, amit Jézusban, az Ő fiában mutatott meg nekünk. Mert úgy szerette Isten ezt a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen! Ez az Evangélium, az Isten örömüzenete számunkra. Gondold csak el, megszületett ebbe a világba, érted és értem, a legsötétebb éjszakán, hogy Ő maga legyen a világ Világossága, hogy utat mutasson nekünk, vissza az Atyához, akitől a bűneink miatt elszakadtunk. Az Ő ittléte örök nyomot hagyott az egész emberiség életében, attól a naptól kezdve egy új korszak kezdődött, Isten kegyelmének ideje, ami most is tart még, és új időszámítás, hiszen Krisztus után vagyunk. Csupán három évig tanított, gyógyított engedelmesen, egészen a kereszthaláláig. Mégis olyan példát mutatott, amit érdemes követni, ami kedves az Isten előtt.

Ez a Jézus Krisztus, az Isten Fia így vitte véghez a mi megváltásunkat, Ő a helyettes áldozat, helyettem és helyetted. Önként vállalta, mert szeretett és mi akkora lelki sötétségben élünk, hogy ezt nem kértük Tőle, de tudta, hogy ez az egyetlen esélyünk, hogy visszataláljunk oda, ahová minden ember lelke vágyik. „Én azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek” (Jn10, 10.) Mennyire bővölködünk mi az Isten áldásaiban? Nem ékes palotába született, még csak nem is egy egyszerű házba, hanem egy istállóba, mert nem volt hely a számára... és ma van hely a számára? Az Élet Ura helyet keres az emberi szívekben a maga számára „Ime az ajtó előtt állok, és zörgetek... most Ő szól hozzád... ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, és ő énvelem.” Jézus Krisztus veled szeretne közösségben lenni, keresi a szívedet. A szíved ajtaját csak te nyithatod meg Neki, ha akarod... Annyi karácsony telt el már Nélküle... hadd legyen ez a karácsony más... hadd legyen az egész életed más... „Betelt az idő, és elközelített az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!” (Mk 1, 15.)

 

Komlósi Rif Emma

Feketegyarmatról

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'