JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 01.44

Negyedévi lelkészértekezlet Újszentesen

Megkezdődött a mititéj fogyasztása is
Megkezdődött a mititéj fogyasztása is

A Temes és Krassó-Szörény megyét magába foglaló Temesvári Református Egyházmegye idei első lelkészértekezlete Újszentesen egy csodás helyen zajlott le. 

A már-már botanikus kertnek is nevezhető parókiaudvar a ragyogó tavaszban lehetővé tette a szabadtéri tevékenységet. Így nem csupán az értekezlet megtartására került sor Isten szabad ege alatt, hanem a szeretetvendégségre is. Fazakas Csaba esperes ezúttal főszakácsként tevékenykedett a vendégváró uzsonna, illetve ebéd elkészítésében. Az értekezlet-adta lelki táplálék is említésre méltó mindenképpen. Vitéz dr. Higyed István nyugalmazott lelkipásztor a hagyományos bibliaórát tartotta meg az I. Thess 1,2–10 alapján, hirdetve az örökérvényű isteni kijelentést.

A szintén nyugalmazott Makay Botond lelkész egyik resicabányai elődje, Streleczky Sándor áldásos életét és munkásságát mutatta be Tövisek és virágok Sándor bácsivirágoskertjébőlcímmel. Az előadásból megtudhattuk, hogy Streleczky Sándor egyházi író, költő és képzőművész is volt lelkipásztorkodása során mind segédlelkészkedései helyein, mind parókiáin: a Temes megyei Klopodián és Resicabányányán. Az előadó szemléltetésként a tulajdonában lévő színes rajzokkal teli albumot és néhány, családoknak készített ajándéklapot mutatott be.

A lelkészek mellett öt tiszteletes asszony és néhány gyermek is részt vett a rendezvényen. A gyermekek a hatalmas parkban megtekinthették, illetve játszadozhattak Szűcs Ottó házigazda-tiszteletes kedvenc állataival, a kutyusokkal és cicusokkal.

Gáll Zoltán lugosi lelkész, mint lelkészértekezleti elnök meleg szavakkal bevezette és berekesztette a nagyszerűen sikerült első negyedévi értekezletet. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Bartha Ágnes / Hétfõ, 2011. május 16., 12.37 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kedves Szücs Ottó Tiszteletes!
Örömmel olvastam a cikket, már korábban is láttam azt a csodálatos kertet és kis állatokat.
Gratulálok, és Isten áldása kisérjen.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'