50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 15.28

Pásztori köszöntő Krisztus feltámadásának ünnepén

„Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre...” (1 Péter 1, 3.)

 

Kedves feltámadást ünneplő gyülekezet, Isten népe!

Nagy a tét! Élet vagy halál! És Jézus ma is az életet kínálja nekünk: azt az életet, amit feltámadásával megszerzett! Szabadságot! Valódi életet! Erről én nem tudlak meggyőzni, sem megerősíteni a hitedet vagy megújítani, csak Ő maga tudja! És Ő pontosan ezt teszi. Képzeld, Ő él! Előtted, melletted és veled van! Fontos vagy neki!

Üdvözöld az életed királyát! A Szentlélek által most is jelen van az életedben! Ő győz meg téged. És veled is marad és folytatja tovább, amit elkezdett benned: mert Ő ÉL és TE is élsz általa.

Vártad sokszor az ünnepi üzenetet, hallottad is a feltámadás történetét, de nem tudtál mit kezdeni vele?! Valószínűtlennek, felfoghatatlannak, hihetetlennek, befogadhatatlannak és megmagyarázhatatlannak tűnt számodra? Talán úgy hallgattad a feltámadás hírét, mint mondát, legendát vagy mesét?! Nem tudtad értelmezni és elhinni?! Nem kell és nem is lehet mindent megmagyarázni, csak hidd el és kész! Elhiszed és működik. Lélekben találkozol vele és bűneid bocsánatával ajándékoz meg!

Ő az, aki a te biztonságod forrása: Ő adja meg, hogy legyen teljes életed, mindennapi kenyered, ünnepi ételed és lelki táplálékod. Övé minden hatalom mennyen és földön, ezért Őelőtte érdemes csak hódolni! És benne nincs szükség kísérteni Istent, mert nem kell bizonyítani többé Istennek másféle módon, hogy szeret, megtart és megőriz. Mert már megtette, mikor egyszülött fiát érted odaadta. Ugye érted?!

Lépj ma ki a kétségből, a hitetlenségből… ragadd meg Őt, aki itt van és vár Rád! Ragadd meg az örök életet! Itt az idő! Mire vársz? Hiszen Ő az Isten Fia! Krisztus feltámadt… – valóban feltámadt! Áldott ünnepet!

 

Bódis Ferenc református esperes


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'