MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.55

Reformáció és konfirmáció

Balról jobbra: Gârjoabă Cristina, Broșteanu Roxana és Gârjoabă Adrian.
Balról jobbra: Gârjoabă Cristina, Broșteanu Roxana és Gârjoabă Adrian.

A temesvár-belvárosi egyházközségben a reformáció 500. évében két ízben is volt konfirmáció. Október 21-én Demeter Sándor kórházlelkész felkészítését követően három, szinte felnőtt korban lévő fiatal tett vallást hitéről román nyelven.

 

Október 29-én, vasárnap a népes gyülekezet – szülők, keresztszülők, nagyszülők, osztálytársak – előtt tett vallást hitéről négy lány és egy fiú, akiket Fazakas Csaba lelkipásztor vezetett a kétéves felkészítő alatt.

Isten kegyelméből ők lehettek a reformáció 500. évfordulójának konfirmándusai. Eleget tenni szüleik és keresztszüleik keresztségben értük vállalt fogadalmának és ígéretének, ez volt a feladatuk. Nem volt könnyű, hiszen még gyermekek. Pajkosságuk sokszor elhomályosította előttük a feladat fontosságát. Bízunk abban, hogy e nap figyelmeztető kő lesz számukra az élet számtalan eseményében. A nyelv, amelyen énekelték „Isten úgy áldjon meg. Ámen” kötelezi őket, hogy egyházunkhoz és népünkhöz minden körülmény közepette hűségesek maradjanak.

Konfirmálásuk nem valaminek a végét, hanem sokkal inkább a kezdetét jelenti. Útravalónak a 78. zsoltár 7. versét kapták: „hogy Istenbe vessék bizalmukat, ne felejtsék el Isten nagy tetteit, és tartsák meg parancsolatait ...” Ezzel induljanak a hitben felnőtté válás küzdelmes útjára, amelyen kérjük életükre Isten áldását.

Konfirmálásukat a reformáció 500. évében egy Ungor Csaba képzőművész által készített emléktáblával örökítették meg.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'