JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 11.56

Református Lelkész Kollégium a Retyezátban

Református Lelkész Kollégium a Retyezátban
Református Lelkész Kollégium a Retyezátban

Május utolsó napjaiban csodálatos természeti környezetben került sor a Református Lelkész Kollégium éves találkozójára. A Retyezáti Nemzeti Parkban egy román keresztyén vállalkozó táborhelyét bérelte erre az alkalomra a Királyhágómelléki és az Erdélyi Református Egyházkerület 19 egyházmegyéjéből érkezett 42 református lelkész. 

Az évente kétszer összegyülekező lelkészcsoport idei első találkozóján többen először vettek részt, talán a szép természeti környezetnek is köszönhetően. Az őraljaboldogfalvi református templomban Bódis Miklós hátszegi lelkipásztor áhítattal köszöntötte lelkésztársait, majd a táborhelyen ismerkedéssel, személyes beszélgetéssel folytatódott az együttlét. Este a malomvízi nagy gáthoz látogattak el, ahol Isten csodálatos teremtésében gyönyörködve a Nagy vagy te Isten éneket énekelték el. Második nap Nagy Alpár, a Református Didaktikai Fakultás tanára a gazdag ifjúról tartott áhítatot lelkésztársainak. Kiemelte, hogy addig nem lehet Jézus Krisztust követni, míg szorongatunk valamit, míg görcsösen ragaszkodunk valamihez. A Jézus követéséhez teljes ráhagyatkozás, önátadás szükséges. Dr. Lészai Lehel, a Református Didaktikai Fakultás tanárának előadása hangzott el a tanítványságról. Többek között kiemelte: Jézus maga választotta ki tanítványait, hogy vele legyenek állandóan, éjjel-nappal. Két-két tanítványnak kellett elmennie, és nem engedte, hogy magukkal vigyenek bármit is, használati eszközöket azért, hogy a legfontosabb dolgokban is ráutaltak legyenek tanítványai.

Hazafele a lelkipásztorok csapata ellátogatott a Kolc várával szemben lévő, a Kendeffy család 1300-as években épült kőtemplomához, ahol jelenleg remeték élnek. Végül a bölényrezervátumba tett látogatással zárult a kétnapos, testi-lelki felüdülést jelentő találkozó.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'